Αλ. Χαρίτσης: Ρεαλιστική η εκτίμηση για ανάπτυξη 2,7% το 2017

Η εκτίμηση της κυβέρνησης για ανάπτυξη 2,7% το 2017 συμφωνεί με εκείνη των περισσότερων διεθνών οίκων, όπως και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και είναι απολύτως ρεαλιστική, σε συνάρτηση με τις προσδοκώμενες πολιτικές εξελίξεις (κλείσιμο β’ αξιολόγησης, μέτρα για το χρέος, ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης), επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real News.

«Η ανάπτυξη δεν θα έρθει για την Ελλάδα αν προσπαθήσει να μεταβληθεί σε φορολογικό παράδεισο ή σε χώρα φτηνής και χωρίς δικαιώματα εργασίας. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας βρίσκονται αλλού: στους υψηλά καταρτισμένους νέους ανθρώπους, στη στρατηγική γεωγραφική της θέση», προσθέτει ο ίδιος.

Αναφερόμενος στην προσέλκυση επενδύσεων, ο αν. υπουργός τονίζει πως βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο 11 επενδύσεις (συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ) σε τομείς στρατηγικής σημασίας, ενώ σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση του πακέτου Γιουνκέρ, η Ελλάδα είναι έκτη ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, και πρώτη μετά τις πέντε μεγάλες οικονομίες της Ένωσης, ως προς την απορρόφηση των πόρων.

Συγκεκριμένα έχουν ήδη υπογραφεί συμφωνίες ύψους 900 εκατ. ευρώ (2,36 δισ. ευρώ με τη μόχλευση των πόρων) για έργα υποδομής και για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενώ σύντομα θα ολοκληρωθούν ακόμη περισσότερες συμφωνίες.

Σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις, ο αν. υπουργός Οικονομίας αναφέρει ότι «τα σενάρια πολιτικής αστάθειας που απεργάζεται διαρκώς η ηγεσία της ΝΔ είναι ανεύθυνα και θα μπορούσαν να αποβούν επικίνδυνα για την πορεία της οικονομικής και κοινωνικής ανάκαμψης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος