Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Κόστος «φωτιά» για δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς

Όσον αφορά την διαθεσιμότητα, υπάρχουν πάρα πολλές περιοχές που ήδη πλησιάζουν το 100% για το Πάσχα. Όσον αφορά στην ακτοπλοϊκή κίνηση, είναι σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη έξαρση, είναι περίπου στα περσινά νούμερα, είπε στο ΕΡΤNEWS ο ταξιδιωτικός πράκτορας Δημήτρης Οικονόμου.

Τα περισσότερα ταχύπλοα θα δρομολογηθούν από τον Μάιο και μετά, οπότε αυτή τη στιγμή η κίνηση γίνεται με τα συμβατικά πλοία. Οι τιμές έχουν παραμείνει στα περσινά επίπεδα, συνήθως οι αυξήσεις δρομολογούνται γύρω στο Μάιο όταν μπαίνουν και τα ταχύπλοα.

Γενικότερα τα κοντινά νησιά θα έχουν την τιμητική τους λόγω και της χαμηλότερης τιμής των ακτοπλοϊκών. Κάποια άλλα νησιά δυστυχώς για τη μέση ελληνική οικογένεια και λόγω τιμών είναι απρόσιτα ή δυσπρόσιτα.

Ενδεικτικά

Ραφήνα – Μύκονος με επιστροφή 4 άτομα σε οικονομική θέση + 1 ΙΧ: 452 ευρώ

Πειραιάς – Πάρος με επιστροφή 4 άτομα σε οικονομική θέση + 1 ΙΧ: 632 ευρώ

Πειραιάς – Ηράκλειο με επιστροφή 4 άτομα σε 4κλινη καμπίνα + 1 ΙΧ: 482 ευρώ

Πειραιάς – Ρόδος με επιστροφή 4 άτομα σε 4κλινη καμπίνα + 1 ΙΧ: 852 ευρώ

Πειραιάς – Λέσβος με επιστροφή 4 άτομα σε 4κλινη καμπίνα + 1 ΙΧ: 879 ευρώ

Τα στοιχεία κόστους μόνο αυξητικά είναι, πχ το κόστος εργασίας έχει αυξηθεί δύο φορές μέσα στη χρονιά λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Τα καύσιμα έχουν παραμείνει σε σχετικά υψηλά επίπεδα στα περσινά, αλλά είναι σχετικά υψηλά τα επίπεδα, και έχουμε και τις πληθωριστικές πιέσεις, οι οποίες έχουν επηρεάσει όλα τα στοιχεία κόστους.

Άρα η πρόβλεψη είναι ότι σίγουρα δεν θα πάμε σε μείωση. Το ευτυχές σενάριο θα είναι να παραμείνουν οι τιμές και φέτος στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Όσον αφορά στο Πάσχα, να πούμε ότι φέτος έχουν ιδιαίτερα την τιμητική τους οι προορισμοί της ηπειρωτικής Ελλάδας, οι οποίοι επίσης είναι πάρα πολύ όμορφοι και μπορώ να σας πω ότι ιδιαίτερα για το Πάσχα είναι και πολύ πιο αγαπητοί από τον κόσμο.

Η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος έχουν πάρα πολύ κίνηση τα ξενοδοχεία που έχουν ανοίξει και οι τιμές είναι σε πάρα πολύ καλά επίπεδα.

Ιδιαίτερα στη Θεσσαλία και κυρίως στη Μαγνησία έχουν δοθεί κίνητρα τιμολογιακά για να γίνει ένα restart στον τουρισμό μετά από τη μεγάλη καταστροφή της θεομηνίας του Σεπτεμβρίου και οι τιμές είναι εξαιρετικές, κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος