Πτώση 1,68% στο Χρηματιστήριο Αθηνών λόγω ευρωπιέσεων

Οι πωλητές κυριάρχησαν την Δευτέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παίρνοντας σήμα από τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές που βρέθηκαν υπό πίεση καθώς εντείνεται η αβεβαιότητα για την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής των μεγάλων κεντρικών τραπεζών όπως της Fed σύμφωνα με αναλυτές. Οι εσωτερικές εξελίξεις δεν φαίνεται να έπαιξαν ρόλο.

Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών υποχώρησε σε ποσοστό 1,68%, πέφτοντας στις 557,25 μονάδες με τον συναλλακτικό τζίρο να διαμορφώνεται στα 34,51 εκ. ευρώ. Ανοδικά κινήθηκαν 21 μετοχές, 66 πτωτικά ενώ 148 ήταν αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός κλάδος δέχθηκε ισχυρές πιέσεις, με την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς να υποχωρεί 8,51%, της Eurobank 6,86%, της Εθνικής 5,13% ενώ της Alpha Bank έκλεισε 0,61% χαμηλότερα.

Πάντως, η Moody’s εκτιμά πως οι ελληνικές συστημικές τράπεζες θα εμφανίσουν οριακή κερδοφορία το 2016 λόγω της μείωσης του κόστους και των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Από τις υπόλοιπες δεικτοβαρείς μετοχές, η μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου έχασε 3,49% και της Coca Cola Τρία Εψιλον 3,32%.

Στις άλλες ευρωπαϊκές αγορές, o γερμανικός δείκτης DAX υπέστη απώλειες 1,33% και ο γαλλικός CAC 40 έχασε 1,08% με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 50 να υποχωρεί 1,25%.

Η Goldman Sachs προειδοποίησε τους πελάτες της πως το επόμενο διάστημα ενέχει αρκετούς κινδύνους που συνδέονται με τις αμερικανικές εκλογές, τα υψηλά επίπεδα αισιοδοξίας, τις απαιτητικές αποτιμήσεις των αγορών και την αβεβαιότητα για τα κέρδη ανα μετοχή των μετοχών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος