Η παραγωγή ασφαλίστρων του Κλάδου Αστικής Ευθύνης σημείωσε αύξηση 2,5% το 2015 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).
Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων του Κλάδου για το 2015 εκτιμάται σε 78,6 εκ. ευρώ σύμφωνα με την ΕΑΕΕ.
Αναφορικά με την κατανομή των ασφαλιστήριων συμβολαίων Αστικής Ευθύνης, το 48,4% αφορούσε γενική αστική ευθύνη, το 34,8% επαγγελματική αστική ευθύνη, το 13,5% εργοδοτική ευθύνη και το 3,3% λοιπές καλύψεις.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης, ο κ. G. Zorgno, Πρόεδρος της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ ανέφερε :
«Το 2015 παρά το γεγονός ότι ήταν μία δύσκολη χρονιά για την ελληνική οικονομία γενικά και για την ασφαλιστική αγορά (-6,1% στη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων), ο κλάδος Αστικής Ευθύνης παρουσίασε αύξηση παραγωγής 2,5%. Παρατηρήθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κάλυψη διαφόρων επαγγελματικών ομάδων καθώς και ζήτηση για κάλυψη νέων κινδύνων όπως οι περιβαλλοντικοί (π.χ. κάλυψη αποβλήτων) και κυβερνοχώρου (IT – cyber risk)».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος