Υποχωρούσε σε χαμηλότερα επίπεδα το Χρηματιστήριο Αθηνών το απόγευμα της Πέμπτης με τις συναλλαγές να είναι υποτονικές και τα μάτια των περισσοτέρων να είναι στραμμένα στα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών τέστ των μεγαλύτερων τραπεζών της Ευρωζώνης της Παρασκευής.
Ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών υποχωρούσε 0,47% στις 566,49 μονάδες με τον συναλλακτικό τζίρο να παραμένει χαμηλός στα 23 εκ. ευρώ. Ανοδικά κινούνταν 34 μετοχές, πτωτικά 37 ενώ 13 παρέμειναν αμετάβλητες.
Υπό πίεση βρίσκονταν οι τραπεζικές μετοχές με εκείνη της Alpha Bank να υποχωρεί 2,87%, της Εθνικής Τράπεζας 2,12%, της Eurobank 1,23% και της Τράπεζας Πειραιώς 1,36%.
Η Moody’s ανέφερε σε σημερινή έκθεσή της ότι η μερική άρση των capital controls είναι πιθανό να προσελκύσει καταθέσεις στις τράπεζες που είχαν φύγει από το σύστημα το 2015.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος