Αμετάβλητα διατήρησε για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση τα επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως ήταν ευρέως αναμενόμενο, με το επιτόκιο καταθέσεων να παραμένει στο 4%.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΚΤ μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της, καθώς οι πλέον πρόσφατες εξελίξεις επιβεβαίωσαν σε γενικές γραμμές την προηγούμενη εκτίμησή της για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές για τον πληθωρισμό.
Εκτός από την ανοδική επίδραση στον πληθωρισμό η οποία οφείλεται στην ενέργεια, η πτωτική τάση του υποκείμενου πληθωρισμού συνεχίστηκε και οι προηγούμενες αυξήσεις των επιτοκίων εξακολουθούν να μεταδίδονται δυναμικά στις συνθήκες χρηματοδότησης. Οι αυστηρές συνθήκες χρηματοδότησης μειώνουν τη ζήτηση και αυτό συμβάλλει στη μείωση του πληθωρισμού, επισημαίνει η ΕΚΤ.
Μετά ταύτα τα τρία βασικά επιτόκια της ΕΚΤ, δηλαδή το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα στο 4,50%, 4,75% και 4,00% αντίστοιχα.
Εκτενέστερα αναμένεται να αναφερθεί στα ζητήματα αυτά η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ στη συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει σε λίγη ώρα
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος