ΔΥΠΑ: Εντός του Απριλίου έρχεται η πλατφόρμα «JOBMATCH» για τον τουρισμό

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗ

Με νέα ψηφιακά εργαλεία η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης στοχεύει στην αποτελεσματική σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας στον Τουρισμό όπου οι κενές θέσεις απασχόλησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 60 χιλιάδες. Εντός του Απριλίου αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα πλατφόρμα “JOBMATCH”ενώ διοργανώνεται και  διαδικτυακή ημερίδα για την προσέλκυση εργαζομένων από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να εργαστούν σε τουριστικές επιχειρήσεις στην χώρα μας.  Να παρακολουθήσουμε το ρεπορτάζ της Κατερίνας Γράβου.  

Υποχώρηση που ξεπερνά το 20% καταγράφει η τιμή χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος και τον Απρίλιο. Στα επίπεδα της άνοιξης του 2021 επέστρεψε η τιμή χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας. Δημιουργούνται έτσι τα περιθώρια για αποκλιμάκωση των τιμών και στην λιανική κάτι όμως που προϋποθέτει ότι οι πάροχοι δεν θα αλλάξουν για ακόμη μια φορά τη “συνταγή” στα τιμολόγια του ρεύματος.

ΤΙΜΗ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΙΜΗ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 

ΦΕΒΡΟΥΆΡΙΟΣ            73,6 € / MWh

ΜΑΡΤΙΟΣ                     67,5 € / MWh

ΑΠΡΊΛΙΟΣ*                   52,1 € / MWh

*01-09/04

TIMH ΛΙΑΝΙΚΗΣ 

(χωρις μεταβολές από τους παρόχους) 

0-500 KWh                  7,99 λεπτά                   (από 10,86 λεπτά) 

Πάνω από 500 KWh    9,01 λεπτά                   (από 11,88 λεπτά)

Νυχτερινό:                   5,36 λεπτά                   (από 8,2 λεπτά)

Επαναφέρει, και επίσημα πλέον μέσω της ετήσιας έκθεσης, η Τράπεζα της Ελλάδας την πρόταση γιαεπανεξέταση των φορολογικών απαλλαγών. Επικαλείται την ανάγκη για καλύτερη κατανομή των φορολογικών βαρών.

Ευκαιρίες χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων δίνει η αγορά και φαίνεται ότι μία ακόμα ελληνική τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς σπεύδει να εκμεταλλευτεί το καλό κλίμα που επικρατεί.

Επιβράδυνση των μισθολογικών αυξήσεων αναμένουν οι επιχειρήσεις στην Ευρωζώνη σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ειδικότερα σύμφωνα με την έρευνα της ΕΚΤ που αφορά στην πρόσβαση των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση οι μισθοί εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 3,8% τους επόμενους 12 μήνες έναντι 4,5% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση του Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, η μέση άνοδος των μισθών στη ζώνη του ευρώ έφτασε το 4,47%, καταγράφοντας σημαντική αύξηση σε σύγκριση με το 2,92%, το 2022. Παράλληλα, οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό μειώθηκαν περισσότερο στο 3,3% από 4,5%.

Να σημειωθεί ότι και οι αμοιβές των εργαζομένων βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αξιωματούχων της ΕΚΤ προκειμένου να αποφασίσουν την πορεία των επιτοκίων. Στη συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας, αναμένεται να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια με την πρώτη μείωση να τοποθετείται τον Ιούνιο, όταν και θα υπάρχουν περισσότερα στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν ότι οι μισθολογικές πιέσεις αποκλιμακώνονται.

Τέλος σύμφωνα με την έρευνα, οι συνθήκες χρηματοδότησης περιορίστηκαν περαιτέρω το πρώτο τρίμηνο του 2024, αλλά πολύ λιγότερο από ό,τι το τέταρτο τρίμηνο του 2023. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος