Διεθνές Συνέδριο για τον ρόλο του κοινωνικού διαλόγου και των θεσμών του στην καταπολέμηση των ανισοτήτων στην εργασία

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ), η Διεθνής Ένωση Οικονομικών και Κοινωνικών Συμβουλίων και Παρόμοιων Θεσμών (AICESIS), σε συνεργασία με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.), συνδιοργανώνουν διήμερο Διεθνές Συνέδριο την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, με θέμα: «Ο ρόλος του κοινωνικού διαλόγου και των θεσμών του στην καταπολέμηση των ανισοτήτων στον κόσμο της εργασίας».

Χαιρετισμούς στο Συνέδριο που θα αρχίσει στις 9 το πρωί της Πέμπτης και πραγματοποιείται στο Ξενοδοχείο “Grand Hyatt” της Αθήνας, θα απευθύνουν οι Γιάννης Πάιδας, Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε., Gilbert Houngbo, Γενικός Διευθυντής της ΔΟΕ (video), John H. Jacobs, Πρόεδρος της AICESIS, και Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα εκπροσωπήσει τον Πρωθυπουργό. Κατά τη λήξη του Συνεδρίου την Παρασκευή, θα συμμετάσχει με παρέμβασή του ο Μάκης Βορίδης, Υπουργός Επικρατείας.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν κοινωνικοί εταίροι και μέλη Οικονομικών και Κοινωνικών Συμβουλίων (ΟΚΣ) και παρόμοιων θεσμών από σαράντα (40) χώρες της Ασίας, της Αφρικής, της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών (AICESIS, ILO, IOE, ITUC OECD, UNCTAD, UN DESA, World Econοmic Forum), καθώς και της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνική Επιτροπής (ΕΟΚΕ).

Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα συζητηθούν ζητήματα όπως η καταπολέμηση των ανισοτήτων στον κόσμο της εργασίας, η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την κοινωνική δικαιοσύνη και την αξιοπρεπή εργασία για όλους. Θα παρουσιαστούν οι απόψεις διεθνών και περιφερειακών οργανισμών σχετικά με την πρόκληση των ανισοτήτων στον κόσμο της εργασίας και τα μέτρα που απαιτούνται για την αντιμετώπισή της. Θα κατατεθούν εθνικές εμπειρίες για το ρόλο του κοινωνικού διαλόγου και των θεσμών του στην αντιμετώπιση των ανισοτήτων στον κόσμο της εργασίας και θα συζητηθούν προτάσεις για την ενίσχυση αυτού του ρόλου στην προώθηση της ισότητας. Τέλος, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της σχετικής παγκόσμιας έρευνας των ΔΟΕ και AICESIS.

Το συνέδριο θα ολοκληρώσει τις εργασίες του με την υιοθέτηση Κοινής Δήλωσης («Δήλωση των Αθηνών»).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος