Χρ. Σταϊκούρας στην ΕΡΤ: Προωθείται πρόγραμμα «Γέφυρα» για δάνεια επιχειρήσεων και προσωρινή αναστολή πλειστηριασμών

Προχωρούν οι συζητήσεις με τους θεσμούς για να υπάρξει πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων για να αποπληρώσουν τα δάνειά τους δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών Χρίστος Σταϊκούρας, ενώ προανήγγειλε νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και για την προστασία από τον πλειστηριασμό.

«Έχουμε προχωρήσει τις συζητήσεις με τους θεσμούς έτσι ώστε να υπάρξει πρόγραμμα Γέφυρα και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Άρα θα βοηθήσουμε για τους επόμενους 9 μήνες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και ταυτόχρονα υπάρχει πρόβλεψη για μη υλοποίηση πλειστηριασμών για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Επίσης αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από τη πανδημία, το οποίο αφορά πάγια έξοδα, που πραγματοποιήθηκαν από το Μάρτιο του 2020 μέχρι τον Ιούνιο του 2021. Όπως είπε η δυνατότητα επιδότησης φτάνει έως τα 3 εκατ. ευρώ.
Η διάταξη περιλαμβάνεται στο σχετικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια, αλλά και στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ το ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού, καθώς σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν οι καταβολές των αποζημιώσεων και του επιδόματος θέρμανσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος