Ανοίγουν καταστήματα με μη ηλεκτρικό θερμαντικό εξοπλισμό σε Βόρεια – Ανατ. Αττική

Το «πράσινο φως» για τη λειτουργία καταστημάτων στον Βόρειο και Ανατολικό τομέα της Αττικής με σκοπό την πώληση μη ηλεκτρικών συσκευών θέρμανσης, καθώς και σιδηρικών,  από σήμερα έως και την 28η Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι λόγω των επιπτώσεων που επέφεραν τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, τα οποία έπληξαν κυρίως τον Βόρειο και Ανατολικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής και την εξ αυτών ανάγκη να προμηθευτούν τα νοικοκυριά, κυρίως εξοπλισμό θέρμανσης, δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθμ. 10604/18-2-2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ B 643), σύμφωνα με την οποία, επιτρέπεται από σήμερα, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου και έως και την 28η Φεβρουαρίου, η λειτουργία των επιχειρήσεων που διαθέτουν τους παρακάτω Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας:

  • ΚΑΔ 47.52.45.06 → Λιανικό εμπόριο σωμάτων καλοριφέρ για κεντρική θέρμανση, που δεν θερμαίνονται ηλεκτρικά, από σίδηρο ή χάλυβα.
  • ΚΑΔ 47.59.58.16 → Λιανικό εμπόριο θερμαντήρων αέρα ή διανεμητών θερμού αέρα π.δ.κ.α. από σίδηρο ή χάλυβα, μη ηλεκτρικών.
  • ΚΑΔ 47.59.58.22 → Λιανικό εμπόριο μερών θερμαστρών, κουζινών, συσκευών για το ζέσταμα φαγητών και παρόμοιων μη ηλεκτρικών οικιακών συσκευών.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία των ανωτέρω επιχειρήσεων γίνεται με την τήρηση των περιοριστικών μέτρων που έχουν θεσπιστεί για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, ήτοι οι μεν επιχειρήσεις να τηρούν την αναλογία ενός ατόμου για κάθε 25 τμ,, οι δε πολίτες να αποστέλλουν τον Κωδικό 2 ή να συμπληρώνουν έντυπη βεβαίωση και να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά μάσκα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος