Ανοίγει ο δρόμος για την παραγωγή ξένων ταινιών και σειρών στην Ελλάδα (video)

Στο παρελθόν πολλές ήταν οι ξένες παραγωγές που ήθελαν να κάνουν γυρίσματα στη χώρα μας, όμως για μια σειρά από λόγους, όπως η γραφειοκρατία, η περίπλοκη νομοθεσία ή η απουσία κινήτρων, τα εγχειρήματα δεν προχωρούσαν. Ο υπεύθυνος του Athens Film Office Στάθης Καλογερόπουλος μίλησε στην εκπομπή “Από τις έξι” της ΕΡΤ, για τη νέα εποχή στη παραγωγή ταινιών στην Ελλάδα.

“Η μεγάλη διαφορά με το παρελθόν είναι ότι τώρα υπάρχουν άνθρωποι, με τους οποίους μπορείς να μιλήσεις. Τα προηγούμενα χρόνια, δυστυχώς, είχαμε υποτιμήσει πάρα πολύ τη θετική επίδραση της οπτικοακουστικής βιομηχανίας σε μια χώρα. Νομίζω ότι η προηγούμενη κρίση που περάσαμε ανάγκασε τις ελληνικές εταιρίες παραγωγής να κινηθούν φέρνοντας παραγωγές απ’ έξω” είπε ο κ. Καλογερόπουλος.

Η απάντηση της πολιτείας σε αυτό συνολικά, είναι η δημιουργία ενός νόμου για κίνητρα, για προσέλκυση. Ταυτόχρονα, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως ο δήμος Αθηναίων, δημιούργησαν γραφείο εξυπηρέτησης, ώστε να συγκεντρώνει τα αιτήματα και να λύνει τα προβλήματα, ανέφερε ο υπεύθυνος του Athens Film Office, ενώ εξήγησε ότι “μια μεγάλη παραγωγή έχει και τεράστιες απαιτήσεις όσον αφορά τη κατάληψη χώρων, την παροχή υπηρεσιών από τη Πολιτεία προς αυτήν”.

Υπάρχει ο ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας), ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για τα κίνητρα προς τις ξένες παραγωγές, επομένως καλύπτει ένα κομμάτι αυτός. Όμως κυρίως οι δήμοι έχουν την αρμοδιότητα “και δρόμους να κλείσουν και πλατείες να παραχωρήσουν και δημοτική αστυνομία να έχουν, ώστε να διεξαχθεί ομαλά το γύρισμα”.

Ο κ. Καλογερόπουλος αποκάλυψε ότι περιμένουμε τρεις μεγάλες παραγωγές από αμερικανικά στούντιο και τη συνέχεια ενός σίριαλ ισραηλινής παραγωγής που γυρίστηκε στην Αθήνα πέρυσι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος