Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα του Προγράμματος «Ψηφιακά Εργαλεία» – 64.300 MμΕ επιχειρήσεις θα λάβουν vouchers

Συνολικά 64.300 μικρομεσαίες και ατομικές επιχειρήσεις θα λάβουν επιταγές (vouchers) για την απόκτηση νέων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, μέσω αγοράς ή μίσθωσης, σύμφωνα με τον προσωρινό πίνακα των δικαιούχων του Προγράμματος «Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ Β’», ο οποίος αναρτήθηκε στο site της Δράσης «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ».

Οι ενδιαφερομένοι μπορούν να ενημερωθούν για την πορεία της, είτε απευθείας στην πλατφόρμα του Προγράμματος https://beneficiary.digitalsme.gov.gr/ , είτε μέσω του gov.gr στην ενότητα «Επιχειρηματική Δραστηριότητα» και την υποενότητα «Ενίσχυση Επιχειρήσεων».

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι θα λάβουν voucher αξίας 630 έως 1600 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία που εντάσσονται, ώστε να αποκτήσουν ψηφιακές υπηρεσίες και λογισμικά, όπως εφαρμογές διαχείρισης προσωπικού, πωλήσεων, υποστήριξης πελατών, καθώς και εξοπλισμό, όπως tablets, laptops, σταθερούς υπολογιστές, συστήματα τηλεδιασκέψεων.

Οι δικαιούχοι εντάσσονται σε τέσσερις κατηγορίες: α) συμβολαιογράφοι, β) δικαστικοί επιμελητές, γ) γενικότερα μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, δ) ενώ ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για τις περιοχές των Περιφερειών Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Πελοποννήσου, που επλήγησαν από τις πλημμύρες τον Σεπτέμβριο του 2023.

Επισημαίνεται ότι λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης αποφάσισαν την αύξηση του προϋπολογισμού του Προγράμματος κατά 4 εκατ. ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο, ο συνολικός προϋπολογισμός του Προγράμματος «Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ Β’», που αποτελεί μέρος της Δράσης «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» και υλοποιείται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, ανήλθε στα 46 εκατ. ευρώ.

Φορέας υλοποίησης του Προγράμματος «Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ Β’» είναι η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ ΜΑΕ), φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος