«Άλμα» 39,3% σημείωσε ο τζίρος των επιχειρήσεων το β’ τρίμηνο του 2022 – Στο 128,8% η αύξηση σε καταλύματα και εστίαση

Array

Αύξηση 31,4 δισ. ευρώ ή 39,3% καταγράφηκε στον τζίρο των επιχειρήσεων της χώρας το β’ τρίμηνο εφέτος και ανήλθε σε 111,3 δισ. ευρώ, από 79,8 δισ. ευρώ το β’ τρίμηνο του 2021.

Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα «Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης (128,8%).

Τη μικρότερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα «Ενημέρωση και Επικοινωνία» (14,4%), ενώ τη μεγαλύτερη μείωση κατέγραψαν οι επιχειρήσεις του τομέα «Δραστηριότητες Σχετικές με την Ανθρώπινη Υγεία και την Κοινωνική Μέριμνα» (4,2%).

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Ιούλιο 2022 ανήλθε σε 37 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 44,4% σε σχέση με τον Ιούλιο 2021, που είχε ανέλθει σε 25,7 δισ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα «Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης» (55,1%). Τη μικρότερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα «Ορυχεία και Λατομεία» (9,6%), ενώ τη μεγαλύτερη μείωση κατέγραψαν οι επιχειρήσεις του τομέα «Δραστηριότητες Σχετικές με την Ανθρώπινη Υγεία και την Κοινωνική Μέριμνα» (5,2%).

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος