Αλλάζουν τα δεδομένα στα οικιστικά ακίνητα – Αναλυτικοί πίνακες με τιμές

Σύμφωνα με τον Θεμιστοκλή Μπάκα, τον Πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, η πανδημία του κορoνοϊού ήρθε και άλλαξε σχεδόν το σύνολο των καθημερινών μας συνηθειών. Έτσι, λοιπόν, όλοι μας στοχεύουμε κατά προτεραιότητα στη θωράκιση της προσωπικής μας υγείας, αλλά και της υγείας των αγαπημένων μας προσώπων.

Τείνει πλέον, ανάλογα βέβαια με την διάρκεια και τις εξελίξεις που ορίζει αποκλειστικά αυτός ο «αόρατος» εχθρός, να αποτελέσει τον βασικό ρυθμιστή των επιλογών μας, ακόμη και στην αναζήτηση κατοικίας, είτε πρόκειται για αγορά, είτε για ενοικίαση. Παράλληλα, δημιουργεί νέα δεδομένα στην άλλοτε βαριά βιομηχανία πολλών πόλεων, που στηρίζαν μεγάλο μέρος της οικονομίας τους στους φοιτητές.

 Οι ενδεχόμενες αλλαγές στην αναζήτηση κατοικίας    

Η πανδημία του κορονοϊού και, συγκεκριμένα, η στιγμή του lockdown, δημιούργησε την ανάγκη στους κατοίκους των μεγάλων πόλεων και, ιδιαίτερα, σε όσους διαμένουν στο κέντρο αυτών, να αναθεωρήσουν σε μεγάλο βαθμό την επιλογή της περιοχής που διαμένουν, ιδιαίτερα όσοι εργάζονταν σε επιχειρήσεις με πολυάριθμο προσωπικό και, ήδη από το πρώτο lockdown, πιθανότατα δουλεύουν από το σπίτι.

Δεν ήταν λίγοι οι εργαζόμενοι που, ενώ έβλεπαν να ανεβαίνουν καθημερινά τα κρούσματα του κορονοϊού, σκέφτονταν, αρχικά, ότι το νέο lockdown είναι προ των πυλών και, δευτερευόντως, ότι θα ήταν καλύτερες οι συνθήκες αν διέμεναν σε κάποιο προάστιο μη πυκνοκατοικημένο, ακόμη και αν ήταν σε διαμέρισμα ή, ακόμη καλύτερα, σε μονοκατοικία ή/και μεζονέτα με κήπο.

Η συγκεκριμένη τάση δεν έχει υιοθετηθεί στην πράξη από πολλούς ενδιαφερόμενους αγοραστές ή/και ενοικιαστές, διότι η μετεγκατάσταση σε κάποιο «καλό» προάστιο της Αττικής σε μονοκατοικία ή/και μεζονέτα με κήπο απαιτεί αυξημένα διαθέσιμα κεφάλαια, είτε αν πρόκειται για ενοικίαση, είτε για αγορά. Σίγουρα όμως, αν το επόμενο διάστημα τα πρωτόκολλα θωράκισης της δημόσιας υγείας ακολουθήσουν τη λογική του lockdown «ακορντεόν», τότε άμεσα θα βρεθούν πολλοί που θα θελήσουν να μετεγκατασταθούν.

Ωστόσο, οι ήδη μισθωτές ακινήτων που διαμένουν στις «καλές» περιοχές του κέντρου της Αθήνας και καταβάλλουν υψηλά μισθώματα με τη λογική να βρίσκονται δίπλα στην εργασία τους, έχουν αρχίσει να αναθεωρούν αυτή την επιλογή, διότι είτε εργάζονται μέσω τηλεργασίας, είτε δεν χρειάζεται η καθημερινή τους παρουσία στον εργασιακό τους χώρο, με αποτέλεσμα να σκέφτονται να μετακομίσουν σε προάστια της Αττικής, όπου με το ίδιο μηνιαίο μίσθωμα ή/και χαμηλότερο θα μπορούσαν να μισθώσουν ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα με επιπλέον δωμάτιο για χρήση γραφείου ή/και μεζονέτα με κήπο ή/και μονοκατοικία.

Η τάση που κερδίζει έδαφος, κυρίως στους εργαζόμενους με παιδιά, είναι η αναζήτηση κατοικίας με ένα επιπλέον δωμάτιο που θα μπορεί να διαμορφωθεί σε γραφείο για να μπορούν να ασκούν τα επαγγελματικά τους καθήκοντα μέσω τηλεργασίας.

Παράλληλα, υπάρχει ένα μικρό ποσοστό ενδιαφερόμενων ενοικιαστών που πλέον αναζητούν κατοικίες με ένα επιπλέον δωμάτιο, διότι διδάσκουν γιόγκα ή/και personal training μέσω διαδικτύου και χρειάζονται έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο για τις επαγγελματικές τους ανάγκες.

Ταυτόχρονα, δεν είναι λίγοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, κυρίως στον κλάδο παροχής υπηρεσιών, που διατηρούν γραφειακούς χώρους επιφάνειας 40τμ-60τμ και που αρχίζουν να «υιοθετούν» την ιδέα να μεταφέρουν τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις στη κατοικία τους, διαμορφώνοντας ένα χώρο αποκλειστικά για επαγγελματική χρήση, εάν είναι δυνατό, στην υπάρχουσα κατοικία τους, είτε να αναζητήσουν κατοικία προς ενοικίαση ή/και αγορά που να υποστηρίζει τις νέες ανάγκες.

Μη ξεχνάμε ότι, πλέον, δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες που έχουν «υιοθετήσει» το zοοm, το skype ή και οποιαδήποτε άλλη μορφή live ηλεκτρονικής επικοινωνίας με πελάτες ή/και συνεργάτες τους, κατανοώντας ότι με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο «κερδίζουν» χρόνο από τις άσκοπες μετακινήσεις, αλλά και μηνιαία κόστη που, τουλάχιστον τη φετινή χρονιά, δεν απέφεραν, για το μεγαλύτερο μέρος των επαγγελματιών, τα προσδοκόμενα έσοδα.

Σίγουρα, η προσωπική επαφή που έχουμε συνηθίσει όλοι μας με τους πελάτες μας και τους συνεργάτες μας δεν μπορεί να αντικατασταθεί από μια live ηλεκτρονική επικοινωνία, αλλά για πολλούς αποτέλεσε λύση κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς που διανύουμε πρωτόγνωρα υγειονομικά δεδομένα, ενώ πολλοί ισχυρίζονται ότι θα παραταθούν και την νέα χρονιά και θα αργήσουμε να γυρίσουμε στις προ covid-19 καθημερινές μας συνήθειες, αν και εφόσον δεν υπάρξουν νέοι ιοί που θα απειλήσουν την δημόσια υγεία.

Θεωρούμε ότι οι περιοχές που θα επιλέξουν αρχικά οι ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές ή/και αγοραστές που θα θελήσουν να μετακομίσουν σε διαμερίσματα μεγαλύτερης επιφάνειας, σε μονοκατοικία ή/και μεζονέτα με κήπο, χωρίς να διαθέσουν επιπλέον κεφάλαια από τα ήδη διαθέσιμα για διαμέρισμα στα «καλά» προάστια της Αττικής, θα οδηγηθούν κυρίως σε περιοχές του υπολοίπου Αττικής ή/και σε περιοχές όπως Σταμάτα, Άγιο Στέφανο, Καπανδρίτι, Παιανία κλπ.

Γενικότερα, όσον αφορά στα οικιστικά ακίνητα, στο άμεσο μέλλον και σε συνάρτηση με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊου, θα αυξηθεί η ζήτηση για κατοικίες με μεγαλύτερη λειτουργικότητα ως γραφεία, που συνεπάγεται ειδική σχεδίαση, συνδεσιμότητα και ανάγκη για συγκροτήματα μικτών χρήσεων.

Σε κατάρρευση η φοιτητική στέγη, αν συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση και το 2021    

Αρκετοί γονείς την φετινή χρονιά κράτησαν στάση αναμονής στην μίσθωση φοιτητικής στέγης (σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια), ακόμη και μετά την ανακοίνωση των βάσεων, λόγω ενδεχόμενου νέου κύκλου της πανδημίας του κορονοϊού.

Τη φετινή χρονιά, η μείωση της ζήτησης για ενοικίαση φοιτητικής κατοικίας στη Πάτρα έχει αγγίξει το 40%-50%, με ανάλογη εικόνα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, αρκετοί φοιτητές του 3ου και 4ου έτους φοίτησης, ξενοίκιασαν την φοιτητική κατοικία και προέβησαν σε ενοικίαση κατοικίας μαζί με άλλους συμφοιτητές τους με σκοπό να μειώσουν τα μηνιαίο έξοδά τους και, παράλληλα, να επισκέπτονται την πόλη που σπουδάζουν όταν πραγματικά απαιτείται από τη σχολή τους (για εργαστήρια, για εξεταστική κλπ).

Το τελευταίο διάστημα, και ιδιαίτερα μετά την έξαρση των ημερήσιων κρουσμάτων από τα μέσα Οκτωβρίου, πριν την ανακοίνωση των σχετικών μέτρων της πολιτείας, είχαν ήδη προϊδεάσει τους φοιτητές και τους γονείς ότι σε μεγάλο ποσοστό η τηλεκπαίδευση όλων των Πανεπιστημίων της χώρας θα καταστεί υποχρεωτική. Ήδη, αρκετοί γονείς που έχουν προβεί σε μίσθωση φοιτητικής κατοικίας, έχουν επικοινωνήσει με τους ιδιοκτήτες με στόχο τη δυνατότητα λύσης της μισθωτικής σύμβασης.

Αν δεν αλλάξουν άμεσα τα δεδομένα της πανδημίας του κορονοϊού και συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση και το 2021, θεωρούμε ότι άμεσα, πολλά ακίνητα που στόχευαν οι ιδιοκτήτες τους σε φοιτητές, θα παραμείνουν στα «αζήτητα» και οι τιμές θα καταγράψουν πτωτικές τάσεις.

Οι αυξήσεις στις τιμές μίσθωσης

Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης οικιστικών ακινήτων κατέγραψαν τα προηγούμενα δυο χρόνια αυξητικές τάσεις στο σύνολο της χώρας. Το 2018, το μέσο ενοίκιο στην περιοχή της Αττικής αυξήθηκε κατά 7%, ενώ το 2019 εκτιμάται ότι η αγορά «έτρεξε» με ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξεως του 10%. Μάλιστα, όσον αφορά το κέντρο της Αθήνας, όπου καταγράφονται και οι μεγαλύτερες αυξήσεις, οι τιμές ενοικίασης αυξήθηκαν κατά 20%-30% κατά μέσον όρο την τελευταία διετία, ενώ στις περιοχές εκτός του κέντρου η αντίστοιχη άνοδος εκτιμάται ότι κινήθηκε πέριξ του 10%-15%.

Οι παράγοντες που θα επηρεάσουν τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης

Σίγουρα, η παράταση του lockdown ή/και νέων εν δυνάμει μορφών «υποχρεωτικού» lockdown ή περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία και οι τυχόν νέες συνθήκες – όροι που θα επιβληθούν μετά την άρση του lockdown, σε συνάρτηση με την εικόνα της «πραγματικής» οικονομίας, το ενδεχόμενο νέας πανδημίας που, σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς δεν θα είναι εξίσου «κακή», την τηλεργασία ή/και την κυκλική φυσική παρουσία στην εργασία, τους δείκτες ανεργίας, τη διαθεσιμότητα, την ευκολία δανεισμού, τα αναπτυξιακά μέτρα που θα στοχεύουν στην οικονομική ενδυνάμωση των πολιτών, το φορολογικό καθεστώς, τα μέτρα στήριξης των υφιστάμενων επενδυτών και προσέλκυσης νέων, το αίσθημα ασφάλειας των εργαζομένων για την εργασία τους και τα εισοδήματά τους, αλλά και η εν γένει εσωτερική και εξωτερική σταθερότητα της χώρας μας, θα αποτελέσουν τους βασικούς παράγοντες που θα καθορίσουν την πορεία τόσο των τιμών μίσθωσης οικιστικών ακινήτων, αλλά και το σύνολο της κτηματαγοράς.

Κατοικίες με μηνιαίο μίσθωμα έως 800€/μήνα με 3 Υ/Δ

ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΙΔΟΣ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Τ.Μ ΟΡΟΦΟΣ Υ/Δ ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ
ΩΡΩΠΟΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 1992 95 ΙΣΟΓΕΙΟ 3 350
ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 1995 120 1Ος 3 450
ΩΡΩΠΟΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 1989 100 ΙΣΟΓΕΙΟ 3 400
ΡΑΦΗΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 1975 110 1Ος 3 450
ΚΑΛΥΒΙΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 1980 130 1Ος 3 550
ΚΟΡΩΠΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 100 1Ος 3 500
ΣΠΑΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΝΕΟΔΜΗΤΟ 120 2Ος 3 600
ΠΑΙΑΝΙΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 115 2Ος 3 580
ΡΑΦΗΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 2005 120 3Ος 3 600
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 1998 120 ΙΣΟΓΕΙΟ 3 600
ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 2002 116 1Ος 3 600
ΛΑΓΟΝΗΣΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 1992 122 1Ος 3 650
ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 2010 100 1Ος 3 520
ΚΑΤΩ ΣΟΥΛΙ Σχοινιάς ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 2009 120 2Ος 3 650
ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 2001 90 ΙΣΟΓΕΙΟ 3 500
ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΜΕΖΟΝΕΤΑ 2000 117 2Ος-3Ος 3 650
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 2005 105 ΙΣΟΓΕΙΟ 3 600
ΛΑΥΡΙΟ ΜΕΖΟΝΕΤΑ 2000 120 ΙΣΟΓΕΙΟ-1Ος – 2Ος 3 700
ΝΕΟΣ ΒΟΥΤΖΑΣ ΜΕΖΟΝΕΤΑ 2003 127 1Ος-2Ος 3 740
ΚΑΛΑΜΟΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 2000 115 1Ος 3 700
ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΜΕΖΟΝΕΤΑ 1999 117 2Ος 3 700
ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ Σχοινιάς ΜΕΖΟΝΕΤΑ 2019 125 ΙΣΟΓΕΙΟ-1Ος -2Ος 3 800
ΚΕΡΑΤΕΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 1998 108 1Ος 3 700
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 1992 92 ΙΣΟΓΕΙΟ 3 600
ΣΠΑΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 2011 100 4Ος 3 650
ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 2004 120 1Ος 3 800
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 2007 97 2Ος 3 700
ΚΕΡΑΤΕΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 2010 110 2Ος 3 800

Πηγή: Πανελλαδικό Δίκτυο EReal Estates, Κατοικίες με 3 Υ/Δ έως 130τμ ,έως 800 . Οι τιμές διαμορφώνονται βάση της διαθεσιμότητας.

 

Κατοικίες με μηνιαίο μίσθωμα έως 800€/μήνα με 3 Υ/Δ

ΒΟΡΕΙΑ & ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΙΔΟΣ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Τ.Μ ΟΡΟΦΟΣ Υ/Δ ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ
ΜΑΡΟΥΣΙ Κοκκινιά* ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 1986 136 2Ος 3 600
ΑΝΟΙΞΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 2005 130 2Ος 3 650
ΧΑΛΑΝΔΡΙ * ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 1975 111 2Ος 3 650
ΓΕΡΑΚΑΣ ΜΕΖΟΝΕΤΑ 2002 110 ΙΣΟΓΕΙΟ – 1Ος 3 680
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΙΑΜΕΡΣΙΜΑ 1982 120 3Ος 3 700
ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΜΕΖΟΝΕΤΑ 2009 110 1ΟΥ 3 700
ΠΕΝΤΕΛΗ Νέα ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 2009 110 2Ος 3 700
ΑΝΟΙΞΗ Κέντρο* ΜΕΖΟΝΕΤΑ 1998 155 1ΟΥ 3 750
ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 2004 145 1Ος 4 750
ΚΗΦΙΣΙΑ Νέα ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 1985 137 1Ος 4 750
ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 2001 120 1Ος 3 750
ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 1992 109 2Ος 3 750
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΜΕΖΟΝΕΤΑ 2000 120 1ΟΥ 3 800
ΓΛΥΦΑΔΑ Ανω * ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 1982 100 1Ος 3 650
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ* ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 1978 105 1Ος 3 650
ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ Αμφιθέα ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 2005 102 4Ος 3 670
ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ Αμφιθέα ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 1991 118 3Ος 3 720
ΓΛΥΦΑΔΑ Τερψιθέα* ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 1998 105 2Ος 3 750
ΑΛΙΜΟΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 1993 130 1Ος 3 770

Πηγή: Πανελλαδικό Δίκτυο EReal Estates, Κατοικίες με 3 Υ/Δ έως 130τμ ,έως 800 . Οι τιμές διαμορφώνονται βάση της διαθεσιμότητας. * Ανακαινισμένο

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΟΣ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Τ.Μ ΟΡΟΦΟΣ Υ/Δ ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ
ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ* ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 1985 120 3Ος 3 600
ΠΕΡΑΜΑ ΜΕΖΟΝΕΤΑ 2006 146 6ΟΥ – 7ΟΥ 3 600
ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ* ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 1970 114 4Ος 3 650
ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 2006 106 2Ος 3 650
ΠΕΡΑΜΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 2020 130 4Ος 3 750
ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 2010 100 7Ος 3 750
ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ * ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 1997 108 1Ος 3 790

Πηγή: Πανελλαδικό Δίκτυο EReal Estates, Κατοικίες με 3 Υ/Δ έως 130τμ ,έως 800 . Οι τιμές διαμορφώνονται βάση της διαθεσιμότητας. * Ανακαινισμένο

ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΕΙΔΟΣ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Τ.Μ ΟΡΟΦΟΣ Υ/Δ ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ * ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 2012 120 2Ος 4 450
ΖΕΦΥΡΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 1990 130 1Ος 3 460
ΑΧΑΡΝΕΣ Κέντρο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 2000 115 1Ος 3 500
ΙΛΙΟΝ Μιχελή ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 1999 100 1Ος 4 500
ΑΙΓΑΛΕΩ Νέο* ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 85 2Ος 3 500
ΑΙΓΑΛΕΩ Σωτηράκη* ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 1980 108 1Ος 3 550
ΑΙΓΑΛΕΩ ΜΕΖΟΝΕΤΑ 1999 114 ΙΣΟΓΕΙΟΥ-1ΟΥ 3 650
ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΜΕΖΟΝΕΤΑ 2006 140 1ΟΥ – 2ΟΥ 3 680
ΓΑΛΑΤΣΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 2006 127 3Ος 3 750
ΧΑΙΔΑΡΙ Παλατάκι ΔΙΑΜΕΡΣΙΜΑ 2000 130 5Ος 3 800

Πηγή: Πανελλαδικό Δίκτυο EReal Estates, Κατοικίες με 3 Υ/Δ έως 130τμ ,έως 800 . Οι τιμές διαμορφώνονται βάση της διαθεσιμότητας. * Ανακαινισμένο

Θεμιστοκλής – Ανδρέας Μπάκας: Πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος