Άδωνις Γεωργιάδης στο «Επτά» της ΕΡΤ για το νέο ασφαλιστικό, το Ελληνικό, τις εκλογές

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Επτά» της ΕΡΤ και τη Βάλια Πετούρη ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για το νέο ασφαλιστικό, το Ελληνικό, την πανδημία και τη μετάλλαξη Δέλτα αλλά και για το θέμα ενός ανασχηματισμού ή πρόωρων εκλογών.

Για το νέο ασφαλιστικό

Δυστυχώς η ηλικία μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω στο νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης. Όσοι είναι στην ανάλογη ηλικία και μπορούν να κάνουν τον ατομικό κουμπαρά που θα φτιάξει η κυβέρνηση, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα πάρουν μεγαλύτερη επικουρική ασφάλιση από μένα. Αυτό το σύστημα το κάνει η Σουηδία, η Δανία, η Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, τζογάρουν αυτές οι χώρες;

Κάθε νέο σύστημα έχει ένα κόστος. Αλλά σε βάθος χρόνου έχει μεγαλύτερο όφελος.

Ανασχηματισμός ή εκλογές

Ο πρωθυπουργός είναι ο προπονητής, αυτός καθορίζει την ομάδα του.

Όσο για τις εκλογές, δεν θα έχουμε πρόωρες εκλογές. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Η μεγαλύτερη επιτυχία της κυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη και το μεγαλύτερο όφελος που έχει η χώρα από αυτή την επιτυχία είναι η άνοδος της αξιοπιστίας της Ελλάδας.

Πανδημία – Μετάλλαξη Δέλτα

Η μετάλλαξη Δέλτα σήμερα ή κάποια άλλη αύριο, ο ιός μεταλλάσσεται, δεν αντιμετωπίζεται με μία δόση εμβολίου. Δεν είσαι αρκετά προστατευμένος αν έχεις κάνει μόνο τη μία δόση, χρειάζονται και οι δύο. Αν ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού αφήσει την απόφαση για το εμβόλιο για τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, δεν προλαβαίνει να κάνει και τα δύο εμβόλια και θα φθάσουμε στα Χριστούγεννα να συζητάμε για καραντίνα, για κλειστά μαγαζιά, για απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ελληνικό

Το Ελληνικό είναι ένα έργο που ενώνει και δεν διχάζει τους Έλληνες.

Η διανομή έχει γίνει πολύ σωστά, μετά από μακρά διαπραγμάτευση του υπουργείου Οικονομικών και της Lamda Development. Πολλοί χώροι θα είναι κοινόχρηστοι και θα υπάρξουν εκπλήξεις υπέρ του Δημοσίου και των τοπικών δήμων. Ο σκοπός μας είναι η επένδυση στο ελληνικό να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός για να γίνει η ζωή όλων των κατοίκων της περιοχής πολύ καλύτερη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος