Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα θα συνεχιστούν, διαμηνύει το Ισραήλ παρά τη δέσμευση της Χαμάς να απελευθερώσει έναν όμηρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν στο Ισραήλ ότι η απελευθέρωση του Ισραηλινοαμερικανού ομήρου Ίνταν Αλεξάντερ από τη Χαμάς θα οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση και άλλων ομήρων, ανακοίνωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Στην ανακοίνωση αυτή τονίζεται ωστόσο ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας θα συνεχιστούν και οι τυχόν διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν «υπό τα πυρά (…) μέχρι την επίτευξη όλων των πολεμικών στόχων» του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το Ισραήλ από την Ουάσινγκτον, η Χαμάς σκοπεύει να απελευθερώσει τον Αλεξάντερ ως μια «χειρονομία» απέναντι στους Αμερικάνους, χωρίς να θέτει προϋποθέσεις.

Μια πηγή που έχει γνώση του θέματος είπε στο πρακτορείο Reuters ότι ο Αλεξάντερ αναμένεται να απελευθερωθεί την Τρίτη. Η οικογένειά του έχει ήδη ενημερωθεί για την επικείμενη απελευθέρωσή του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος