Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Μεταβολή του καιρού με βροχές από το απόγευμα της Παρασκευής

Μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής ο ήπιος καιρός συνεχίζεται, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου, με μόνες δυσκολίες την έντονη πρωινή ψύχρα και ίσως κάποιες τοπικές ομίχλες. Από το απόγευμα της Παρασκευής έως και το Σάββατο ο καιρός θα παρουσιάσει αξιόλογη αλλαγή με αρκετές βροχές.

Πιο αναλυτικά, λοιπόν την Παρασκευή περιμένουμε λίγες νεφώσεις αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια με βροχές από το απόγευμα κυρίως σε Μακεδονία Θράκη τοπικά και στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις σταδιακά, με βροχές από το βράδυ. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Το Σάββατο αρκετές βροχές θα εκδηλώνονται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, πιθανώς ισχυρές κυρίως στη Θεσσαλία. Λίγα χιονιά θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ τοπικά. Η θερμοκρασία θα πέσει κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος