Χρυσές Σφαίρες 2024: Τα φαβορί, τα αουτσάιντερ, οι εκπλήξεις και ο Λάνθιμος

Ο Αλέξανδρος Λιζάρδος παρουσιάζει στην ΕΡΤ τα φαβορί για τις Χρυσές Σφαίρες. Οι πιθανότητες για διάκριση της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου.

Με την ιδιότητα του κριτικού κινηματογράφου της ΕΡΤ ο Αλέξανδρος Λιζάρδος παρουσιάζει τα φαβορί για τις Χρυσές Σφαίρες 2024, τη λαμπερή τελετή που πραγματοποιείται τα ξημερώματα.

www.ert.gr

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν και τα ξένα Μέσα, ξεχωρίζουν οι υποψηφιότητες για τις ταινίες Μπάρμπι και Οπενχάιμερ, που άλλαξαν την εικόνα των μπλοκμπάστερ για αυτή τη χρονιά. Μια ταινία του καλλιτεχνικού κυκλώματος και μια ταινία του εμπορικού κυκλώματος που μπόρεσαν να ανεβάσουν τα εισιτήρια, σε μια κομβική στιγμή, όταν είχε ξεκινήσει η απεργία, εξηγεί ο Αλέξανδρος Λιζάρδος.

Αυτό όμως που συμβαίνει με τη διεύρυνση της κριτικής επιτροπής για τις Χρυσές Σφαίρες είναι ότι δεν γνωρίζουμε πραγματικά το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Και αυτός ήταν ο στόχος να υπάρχει το κομμάτι της διαφορετικότητας, να υπάρχει μια πολυμορφία και να υπάρχουν και διαφορετικοί άνθρωποι σε κάθε κατηγορία” εξηγεί.

Όσον αφορά στο ελληνικό ενδιαφέρον, αυτό δεν προκύπτει μόνο από τον Γιώργο Λάνθιμο αλλά και από την ταινία του Αλεξάντερ Πέιν, η οποία μάλιστα θα κάνει πρεμιέρα σε τρεις περίπου εβδομάδες στις ελληνικές αίθουσες.

Τα “Παιδιά του Χειμώνα” είναι ένα από τα φαβορί στην κατηγορία καλύτερη Κωμωδία ή Μιούζικαλ, ακριβώς γιατί καταφέρνει και παρουσιάζει ένα είδος κινηματογράφου που έχουμε ξεχάσει, αυτό του αφηγηματικού εμπορικού κινηματογράφου του 70, με ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη και με χαρακτήρες οι οποίοι ξεχωρίζουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος