Βαλέρια Γκολίνο: Η αδελφή της Κάλλας στη νέα ταινία με τη Τζολί υποδύεται και μια… πορνοστάρ

Έχει γίνει πολύς λόγος τον τελευταίο καιρό για την Ελληνο-Ιταλίδα που θα υποδυθεί την αδελφή της Μαρία Κάλλας στην ταινία «Μαρία», τη Βαλέρια Γκολίνο.

Την είδαμε στο πλευρό του Τομ Κρουζ στον «Άνθρωπο της Βροχής». Ήρθε ακριβώς δεύτερη για το ρόλο της Τζούλια Ρόμπερτς στο «Pretty Woman». Ξεχωρίζει με τον μικρό σε διάρκεια αλλά χαρακτηριστικό ρόλο της στη «Frida» στο πλευρό της Σάλμα Χάγιεκ. Στην ταινία «Στραβοί πιλότοι σε F-16» και στο σίκουελ της έδειξε πόσο εύκολα μπορεί να τσαλακωθεί ακόμα και η ξέχειλη σεξουαλικότητα της για τις ανάγκες ενός ρόλου. Πλέον, με καριέρα σε τουλάχιστον 4 χώρες (Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα και Αμερική) καθώς μιλάει άπταιστα όλες αυτές τις γλώσσες, η Ελληνο-Ιταλίδα δοκιμάζεται με επιτυχία και στη σκηνοθεσία.

Στο φεστιβάλ της Ρώμης βρέθηκε για το «Te l’avevo detto», μια ταινία που καταφέρνει να σε κάνει να γελάσεις με τα δράματα καθημερινών ανθρώπων που πνίγονται σε κάποια ψύχωση. Μας ταξιδεύει η ιστορία στη Ρώμη, κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου του Ιανουαρίου (λίγο μετά τα Χριστούγεννα), όταν φτάνει ένα ξαφνικό κύμα καύσωνα. Ο ήλιος είναι αρχικά ευχάριστος, αλλά η θερμότητα κλιμακώνεται γρήγορα σε τρομακτικό βαθμό, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι και τα ζώα να χάσουν τον αυτοέλεγχο.

Βαλέρια Γκολίνο: Η αδελφή της Κάλλας στη νέα ταινία με τη Τζολί υποδύεται και μια… πορνοστάρ

Η Βαλέρια Γκολίνο υποδύεται μια πορνοστάρ που θυμίζει τις λιγότερο δοξασμένες εποχές της Τσιτσιολίνα ή της Μοάνα Πότσι, εμμονική με την εικόνα της. Στην εποχή της τρίτης δόξας της, δεν κάνει ταινία, έχει οικονομικές δυσπραγίες και βιοπορίζεται χρεώνοντας ξένους για τις υπηρεσίες ομορφιάς ή διαβίωσής της. Έχοντας ένα κανάλι που ανανεώνει το περιεχόμενο του μόνο με αφηγηματικά βίντεο αλλά και χώρο μεταπώλησης των παλιών πορνοταινιών της, προσπαθεί να επανέλθει στα φώτα της δημοσιότητας με μια συναυλία. Δυστυχώς, μια γυναίκα που έχει μαζί της, καθώς η πορνοστάρ της είχε πάρει τον άντρα, θα προσπαθήσει να την ξεκάνει. Το πραγματικό ενδιαφέρον είναι ότι με προσθετικά, πρόχειρο μακιγιάζ και μια σαρωτική ερμηνεία, φέρνει στην επιφάνεια μια λυτρωτική αλήθεια για τις Ιταλίδες του ’80, που διέπρεψαν στον χώρο των πορνό θεαμάτων εντός και εκτός συνόρων, περιγράφοντας το εύθραυστο που αφήνει ο χρόνος στο σκληρό πετσί τους.

Βαλέρια Γκολίνο: Η αδελφή της Κάλλας στη νέα ταινία με τη Τζολί υποδύεται και μια… πορνοστάρ
(Φωτογραφία Α. Ρ. Λιζάρδος)

Σε ερώτηση της ΕΡΤ σχετικά με την ηρωίδα της είπε: «[Υποδύομαι] έναν χαρακτήρα που είναι φαινομενικά τόσο μακρινός από μένα, έναν χαρακτήρα που έπρεπε να με κάνει να προσεγγίσω τις δικές μου προκαταλήψεις σε σχέση με έναν συγκεκριμένο τύπο ανθρώπου, σε σχέση με έναν συγκεκριμένο τύπο συμπεριφοράς. Έπρεπε αναγκαστικά να τις ξεπεράσω. Παραδόξως μάλιστα, με μια σχετική ευκολία. Με την έννοια ότι όλα όσα μου φαίνονταν μακρινά δεν ήταν τελικά τόσο μακρινά, και δεν το λέω αυτό για να καυχηθώ γιατί σίγουρα δεν είναι… πώς να το πω…» [τα ευκόλως εννοούμενα, παραλήφθηκαν].

Βαλέρια Γκολίνο: Η αδελφή της Κάλλας στη νέα ταινία με τη Τζολί υποδύεται και μια… πορνοστάρ
Η Βαλέρια Γκολίνο ως Pupa στη νέα ταινία “«”Te l’avevo detto”

«Απλά συνειδητοποίησα ότι η Pupa [Καλλιτεχνικό όνομα της πορνοστάρ που υποδύθηκε και σημαίνει «κουκλίτσα»], έχει μια εμμονή με το σώμα της, με το να θέλει να παραμείνει νέα με κάθε κόστος, ακόμα και όταν δεν είναι πια νέα. Να μεταμορφώνεται, σε όλα εκείνα τα πράγματα που όταν τα βλέπεις, χωρίς να τα ξέρεις, είσαι – είμαι η πρώτη που δυσανασχετεί! Και φυσικά και η δουλειά της, τα πάντα για το σεξ, όχι ως σεξουαλικότητά της, αλλά το σεξ ως, ας πούμε, εργασία και άρα ανταλλαγή. Όλα όσα έμοιαζαν τόσο μακρινά, έπρεπε απλώς να μετατοπίσω λίγο τη δική μου επιθυμία να αποπλανήσω και όχι να είναι ο φόβος μου να γεράσω… Όλα όσα είμαι ως γυναίκα, ως ηθοποιός και να τα μετατοπίσω λίγο, ακριβώς, ούτε καν τόσο πολύ. Και έτσι να της δώσω μια άλλη χροιά. Όχι μόνο επιφανειακά, υπερβάλλοντας έστω λίγο. Εδώ, -με συγχωρείται, γιατί είναι κάτι που θα ήθελα να πω-, ότι ακριβώς αυτός είναι ένας χαρακτήρας που είναι πολύ πιο κοντά σε μένα από αυτό που θα μπορούσα να σας πω, ας πούμε, «επίσημα». Αντίθετα, αρκεί απλώς να αλλάξει κανείς οπτική γωνία. Έτσι, ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρον για μένα να ερευνήσω αυτόν τον χαρακτήρα. Η Τζινέβρα (Ginevra Elkann), είναι […] εξαιρετικά στοργική […] σκηνοθέτης, ακούει, χωρίς να κρίνει… Όντας μια σπουδαία φίλη, με καλωσόρισε και σε αυτό το εγχείρημα, το χτίσαμε μαζί, είδαμε πού θα μπορούσα να πάω… Και εν ολίγοις αυτό ήταν σπουδαίο για μένα – ακόμα κι αν δεν είναι ο μοναδικός χαρακτήρας της ταινίας, όπως θα ήθελα να είναι. (γέλια)».

Η ηρωίδα της έχει επίσης εμμονή με τις γάτες, κάτι που είναι κοινό και στις δύο: «Θα αστειεύεσαι! Τις λατρεύω τις γάτες. Έχω πραγματικά παθολογική σχέση με αυτά τα ζώα» θα μου πει.

Όσο για την αδελφή της Μαρία Κάλλας, την οποία υποδύεται στη νέα ταινία με την Αντζελίνα Τζολί, ήταν θέμα που δεν μπορούσε να συζητηθεί στο πλαίσιο των απαγορευτικών που έχουν τεθεί από την εταιρία παραγωγής. Την επόμενη μέρα της παρουσίασης, έφυγε από την Ιταλία για να επιστρέψει στα γυρίσματα της ταινίας «Μαρία».

Διαβάστε επίσης:

Η συγκινητική στιγμή για τη Βαλέρια Γκολίνο στη Ρώμη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος