Τόλης Λέριος: Ο Έλληνας μηχανικός πίσω από τις αναρτήσεις φωτογραφιών στο Facebook

Ο μηχανικός πίσω από τις αναρτήσεις των φωτογραφιών μας στο Facebook είναι Έλληνας και λέγεται Τόλης Λέριος.

Ο ίδιος μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” για την πορεία και τις επιτυχίες του, μεταξύ των οποίων είναι και η συνεργασία του με την Facebook.

Είχα συνεργαστεί για 2,5 χρονια, την περίοδο 2010-2012 στο κομμάτι των φωτογραφιών, όταν το Facebook μεγάλωνε. Είχα την τύχη να είμαι ο καθηγητής του chief technology officer του Facebook και όταν είχε η εταιρία ανάγκη από εξειδικευμένες γνώσεις με προσκάλεσε και συνεργαστήκαμε για τη δημιουργία του συστήματος επεξεργασίας των φωτογραφιών” είπε ο κ. Λέριος.

Το 1989 έφυγε από την Ελλάδα και όπως είναι λογικό, λόγω της καριέρας που ακολούθησε, δεν έχει μετανιώσει αλλά όπως δηλώνει, του λείπουν τα ντολμαδάκια της μητέρας του…

Ο κ. Λέριος αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που υπάρχουν πλέον στην Ελλάδα, κάνοντας γνωστό ότι η χώρα μας διαθέτει ήδη τις πρώτες εταιρείες “μονόκερους” με αξία άνω του 1 δισεκ. δολαρίων.

Με αφορμή τις Πανελλαδικές, τόνισε ότι τα τεχνολογικά επαγγέλματα έχουν μέλλον και θα έχουν μέχρι την ημέρα που οι υπολογιστές θα μπορούν να φτιάχνουν μόνοι τους τα προγράμματά τους. “Θα έρθει αυτή η ημέρα” σημείωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος