Ταινίες της εβδομάδας: περιπέτεια, ιστορικές μνήμες και επαναστατική διάθεση

Εβδομάδα για άτακτα ζωάκια, αταίριαστα ζευγάρια, επαναστατική διάθεση, μνήμες από το ολοκαύτωμα και πολλά πολλά ντοκιμαντέρ. Ας τα δούμε αναλυτικότερα.

Τα Κακά Παιδιά

Χαρακτήρες που μας θυμίζουν πρωταγωνιστές από τη «Ζωούπολη», «Το Βιβλίο της Ζούγκλας», το «Τραγούδα», το «Σάρλοτ η Αραχνούλα» και το «Ο Καρχαριομάχος» συνθέτουν το περιβάλλον που θα μας απασχολήσει. Σε μια πόλη όπου έχει πέσει μετεωρίτης με συσσωρευμένη ενέργεια, ζωάκια με παραβατική συμπεριφορά θα μπουν στον καλό δρόμο για να κερδίσουν αναστολή της φυλάκισης τους. Επειδή όμως ο καλός καλό δεν έχει, μήπως πρέπει να αποφύγουν την αγιοποίηση; Από τα πιο διασκεδαστικά animation αυτής της χρονιάς, «Τα Κακά Παιδιά» είναι σίγουρα μια πρόταση που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους. (Και ευχαριστούμε τους διανομείς που έδειξαν την ταινία στη δημοσιογραφική προβολή με ελληνικούς υπότιτλους καθώς οι πρωτότυπες φωνές είναι εξαιρετικές!)

Η Χαμένη Πόλη

Ελάχιστος αλλά ξεκαρδιστικός Μπραντ Πιτ, χορταστική Σάντρα Μπούλοκ στην καλύτερη κωμική στιγμή της των τελευταίων χρόνων και Τσάνινγκ Τέιτουμ στο απόλυτο τσαλάκωμα· Τί άλλο να ζητήσεις από την πιο διασκεδαστική και ψυχαγωγική κωμωδία της χρονιάς; Στο ύφος ενός ανάλαφρου κεφαλαίου του Ιντιάνα Τζόουνς ή αναβίωσης του ξεχασμένου είδους που εισήγαγε στα ‘80s το «Κυνηγώντας το πράσινο διαμάντι», έχουμε μια ξεκαρδιστική περιπέτεια στη ζούγκλα με μια σπασίκλα συγγραφέα ρομαντικών βιβλίων και το μοντέλο που φιλοξενεί στα εξώφυλλα των βιβλίων της. Μια ταινία που δεν πρέπει να χάσετε αν θέλετε να αλλάξει η διάθεση σας, προς το καλύτερο.

Αντίο κύριε Χάφμαν

Ο Ντανιέλ Οτέιγ παίζει με τις λεπτομέρειες και την αφοπλιστική του έκφραση και αλήθεια. Ο Ζιλ Λελούς προσπαθεί να σιγοντάρει. Σαν τις παλιές καλές ταινίες του Γαλλικού κινηματογράφου. Στο «Αντίο κύριε Χάφμαν», εβραίος αδαμαντοδέτης και κοσμηματοπώλης θα παραχωρήσει την επιχείρηση του στον ανάπηρο υπάλληλο του, με τον όρο μετά τον πόλεμο να του την επιστρέψει. Ο κοσμηματοπώλης όμως θα εγκλωβιστεί στο υπόγειο του σπιτιού και θα δουλέψει για λογαριασμό του υπαλλήλου του, με αντεστραμμένους όρους. Η ηθική και η εξουσία θα ταράξουν την όποια κανονικότητα εν τω μέσω της φρίκης του πολέμου. Σαν τις παλιές καλές ταινίες του Γαλλικού κινηματογράφου.

Η Βασίλισσα της Κυψέλης

«Η Βασίλισσα της Κυψέλης» είναι μια κοινωνική ταινία από το Κόσοβο, με βραβεία στο φεστιβάλ του Σάντανς και της Θεσσαλονίκης. Έχοντας τον άνδρα της αγνοούμενο στον πόλεμο, εκείνη θα αποφασίσει να δημιουργήσει μια μικρή αγροτική επιχειρηση στην επαρχία μαζί με άλλες γυναίκες της περιοχής. Η ανδροκρατούμενη κοινωνία όμως δεν είναι έτοιμη για μια τόσο ριζοσπαστική αλλαγή.

Και τα ντοκιμαντέρ της εβδομάδας:

Τελευταίο Ταξίδι

Στο ντοκιμαντέρ «Τελευταίο Ταξίδι», ο Νίκος Καζαντζάκης είναι στο επίκεντρο. Σε σκηνοθεσία του Άρη Χατζηστεφάνου και εξήντα πέντε χρόνια μετά το θάνατο του, τα κείμενα του ζωντανεύουν, αλλά και το περιεχόμενο τους ανατροφοδοτείται.

Άνεμος Ελευθερίας 1821

Κάτι αντίστοιχο γίνεται και στον «Άνεμο Ελευθερίας 1821». Αυτό το docufixion, με αφορμή την Επανάσταση του 1821 και όχημα τη δράση του Ιωάννη Φίλωνα, ανώτερου στελέχους της Φιλικής Εταιρείας, αφηγείται την ιστορία μέσα από σκηνές δράσης, συνεντεύξεις και την περιήγηση σε μια εικαστική έκθεση. Η υβριδική αφήγηση στα υπέρ της.

Το Ίχνος του Χρόνου

Η πατίνα του χρόνου, τα ευρήματα, η ιστορία πριν και μετά τις ανασκαφές: Αυτά είναι τα ίχνη που αφήνει το ντοκιμαντέρ «Το Ίχνος του Χρόνου» της Διονυσίας Κοπανά, με καθρέφτισμα την προσωπικότητα του Γιάννη Σακελαράκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος