Ταινίες της εβδομάδας: Περιπέτεια, αδρεναλίνη και δράμα μαζί με τα πρώτα θερινά σινεμά

Όσο καλοκαιριάζουμε και ανοίγουν οι θερινοί, αυξάνεται και ο αριθμός ταινιών που θα διανεμηθούν… με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μια απογοητευτική εισπρακτικά χρονιά και με περιορισμένη ποικιλία, θα δώσει τη σκυτάλη στη θερινή σαιζόν με προσδοκίες αλλαγής, πρωταθλητισμού, νίκης;

Πάμε να δούμε τις ταινίες που βγαίνουν στις σκοτεινές αίθουσες αλλά και τους πρώτους θερινούς κινηματογράφους την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022.

100% Λύκος

Γίνεσαι «100% Λύκος»; Ή από λυκάνθρωπος μεταμορφώνεσαι σε κουτάβι; Και γίνεται το κουτάβι να ανδρωθεί μέσα από μια περιπέτεια; Μικροί μας φίλοι, περιμένουμε τις απαντήσεις σας;

Νέα Φρουρά 

Στην ταινία του Σεργκέι Γερασίμοφ «Νέα Φρουρά Ι» η αντιφασιστική αντίσταση μιας ομάδας εφήβων σε μια ουκρανική πόλη στο μέσο του Β Παγκοσμίου Πολέμου είναι ικανή για να εμψυχώσει τους συνανθρώπους της; Σοβιετικό δράμα με ιστορικό ενδιαφέρον.

Πικροδάφνες

Από τις Δάφνες, στις «Πικροδάφνες», στο ωμό, ξεκάθαρο, αιχμηρό ντοκιμαντέρ για τους τραβεστί που αναγκάστηκαν να βγουν στην πορνεία τις προηγούμενες δεκαετίες. Η ηθοποιός πλέον, και μάλιστα μεγάλης ερμηνευτικής γκάμας, Μπέτυ Βακαλίδου, η Εύα Κουμαριανού που δοκιμάστηκε στο θεατρικό σανίδι στην αυτοβιογραφία της «Την λένε Εύα» και η με πείρα στον ακτιβισμό, την πολιτική και τη σκηνοθεσία Πάολα Ρεβενιώτη, τα λένε έξω από τα δόντια.

Δωμάτιο 108

Ακολουθούν δύο ταινίες που έκαναν την ελληνική τους πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Πρώτα το «Δωμάτιο 108» με πρωταγωνίστρια την εγγονή του Αλεχάνδρο Χοδορόφσκι. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία περιγράφει τη δολοφονία της γυναίκας ενός πολιτικού ενώ ακόμα και ο ίδιος αμφιβάλει για την πιθανή συμμετοχή του.

Full Time

Το «Full Time» είναι ένα αγχωτικό δράμα που φλερτάρει με το είδος του θρίλερ, παρουσιάζοντας την αγωνία και την περιπέτεια μιας 47χρονης Γαλλίδας να βρει τον χρόνο που απαιτείται για να διεκδικήσει μια καλύτερη δουλειά και ένα καλύτερο μέλλον για εκείνη και την οικογένεια της. Ο Ερίκ Γκραβέλ σκηνοθετεί εστιασμένος στην κεντρική του ηρωίδα αναγκάζοντας τον θεατή να βιώσει τα άγχη και την αδρεναλίνη της.

Πάμε στα δύο εμπορικά χαρτιά της εβδομάδας για να κλείσουμε.

Ο Πύργος του Downton 2

Δεύτερη κινηματογραφική ταινία του «Πύργου του Ντάουτον» με πλαγιότιτλο «Μια Νέα Εποχή». Η οικογένεια Κρόουλυ έχει για ακόμα μια φορά τα γνωστά αστικά της προβλήματα ενόσω προετοιμάζονται για ένα γάμο και γυρίζεται μια ταινία. Οι λάτρεις της σειράς θα δείτε μια συμπυκνωμένη ενδιαφέρουσα ιστορία των αγαπημένων σας ηρώων, όσοι δεν τη γνωρίζετε καθόλου -παράξενο γιατί η ΕΡΤ την παρουσίαζε για χρόνια-, μπορείτε να την παρακολουθήσετε χωρίς να δυσκολευτείτε να καταλάβετε τις λεπτοκεντημένες αναφορές. Να σας πούμε ότι ετοιμάζεται και τρίτο μέρος, όσο εμείς παρουσιάζουμε το δεύτερο.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Ίσως το «Doctor Strange in the Multiverse of Madness» να σώσει την καλοκαιρινή σαιζόν και να δώσει μια εισπρακτική ανάσα στους χειμερινούς που κατεβάζουν ρολά. Ίσως απλά να κερδίσει τους φαν της Marvel στην 30η ταινία γνωστού στούντιο. Ίσως και τίποτα από τα δύο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος