Ταινίες της εβδομάδας: Ο Ντάνιελ, ο Λεονάρντο, ο Χοακίν και το West Side Story

Μπαίνουμε στην οσκαρικη περίοδο και οι πρώτοι προπομποί των Όσκαρ εμφανίζονται στις μεγάλες οθόνες. Μαζί με αυτούς και αρκετές ελληνικές ταινίες. Ξεχωρίζουμε το Ντάνιελ ’16 από αυτές.

Ντάνιελ ’16

Γνήσιος κινηματογράφος βεριτέ το «Ντάνιελ ‘16» που παρουσιάζει στιγμιότυπα από τη ζωή ενός ανήλικου Γερμανού που καταλήγει σε μια κοινότητα αγωγής στον Έβρο. Εκεί θα γίνει μάρτυρας μιας κατάστασης, που θα τον οδηγήσει στην πρόωρη ενηλικίωση.

Τολμηρή βραδυφλεγής ταινία του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου που κέρδισε το Βραβείο κοινού στο 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Και που αξίζει όλοι να δείτε για την τόλμη και την ειλικρίνεια του δημιουργού.

*(διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου στο site μας)

Δικαίωση 3368

Μετά τη διανομή της ταινίας Καλάβρυτα 1943, έρχεται το ντοκιμαντέρ της Ισμήνης Σακελλαροπούλου «Δικαίωση 3368». Πλούσιο σε πληροφορίες και ιστορική μελέτη με εύστοχες μαρτυρίες, άνισο ως προς την αισθητική, με ιδιαίτερα αδύναμες δραματοποιημένες σκηνές.

Αλλού, Παντού

Ο υπολογιστής γίνεται ο αφηγητής σε αυτό το πειραματικό εθνογραφικό ντοκιμαντέρ.

Ένας κόσμος που είναι ένα URL και ένα κλικ μακριά· και η πορεία του 20 χρονου Ιρανού Σαχίν, που εγκαταλείπει την πατρίδα του μόνος. Ακούγεται φτωχό, αλλά μόνο αυτό δεν είναι, αφού το «Αλλού», όπως προδίδει και ο τίτλος, είναι «Παντού».

Η Ζωή Συνεχίζεται

Στον πρώτο μεγάλο μετά το Όσκαρ για τον Τζόκερ ρόλο, ο Γιόακιν (ή Χοακίν) Φίνιξ θα κρατήσει μικρόφωνο στα χέρια του για να καταγράψει τις φωνές μικρών παιδιών που λένε αλήθειες για γεγονότα τα οποία αλλιώς τα βλέπουν οι μεγάλοι.

Ο ίδιος όμως δεν είναι πατέρας, αλλά ένας ραδιοφωνικός παραγωγός ντοκιμαντέρ και έτσι απλά γοητεύεται από το ξάφνιασμα των απαντήσεων των νεαρών παιδιών. Όταν θα «αναγκαστεί» να φιλοξενήσει τον 9χρονο ανιψιό του, θα καταλάβει ότι όλα στη ζωή δεν είναι αποφθέγματα που καταγράφονται.

Ένα συγκινητικό, σε καμία περίπτωση μελό ταξίδι στην ψυχή, με στάσεις στο Λος Άντζελες, στο Ντιτρόιτ, τη Νέα Ορλεάνη και τη Νέα Υόρκη. Και μη φύγετε πριν σβήσει και ο τελευταίος τίτλος τέλους. Υπάρχει λόγος σοβαρός· και επιβεβαίωση ότι από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια.

*(διαβάστε εδώ το κείμενο μας για την ταινία)

Μην Κοιτάτε Πάνω

Εθνική Χόλυγουντ καλεί γη: Μέριλ Στριπ, Τζόνα Χιλ, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Κέιτ Μπλάνσετ και Τζένιφερ Λόρενς.

Μετεωρίτης πέφτει στη γη και ο κόσμος πρέπει να το μάθει χωρίς να πανικοβληθεί.

Ξεκαρδιστική πολιτική κωμωδία για τη διαχείριση κρίσεων από τον Άνταμ Μακ Κέι. Σε δυο εβδομάδες και σε γνωστή νόμιμη τηλεοπτική πλατφόρμα. «Μην κοιτάτε πίσω», δείτε απλά την ταινία.

West Side Story

60 χρόνια μετά την πρώτη κινηματογραφική του απόδοση, το West Side Story επιστρέφει κινηματογραφικά, τιμώντας την παλιότερη ταινία και επαναπροσδιορίζοντας την ιστορία της χωρίς δείγμα διδακτισμού.

Η μιούζικαλ διασκευή του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», επανασυστήνεται στη νέα γενιά, ίσως ακόμα καλύτερη. Ισάξιο του πρωτότυπου. Φεύγεις από την προβολή με ανακούφιση, προβληματισμό, μαγεία και ελπίδα. Ο Σπίλμπεργκ στα καλύτερα του. Καταλαβαίνεις ότι αυτή η ταινία έγινε από ανθρώπους που αγαπάνε το πρωτότυπο.

*(περισσότερα στο αναλυτικό κείμενο για την ταινία εδώ)

The Black Bachelor

Το τρίτο σίκουελ του κωμικού franchise του Bachelor παρωδοποιεί τις ταινίες τρόμου, πάλι με αφορμή έναν γάμο… έναν Μανιάτικο γάμο!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος