Θεανώ: Η τεχνητή νοημοσύνη που δίνει συμβουλές μέσω του ERTnews.gr για τον κορονοϊό (video)

Όλες τις πληροφορίες για τη «Θεανώ», η οποία δίνει συμβουλές μέσω του ERTnews.gr για τον covid-19 παρουσίασε στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο επικεφαλής του ενημερωτικού ιστότοπου της ΕΡΤ, Τάσος Οικονόμου.

Η «Θεανώ» δημιουργήθηκε από το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά”, λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη και δίνει έγκυρες πληροφορίες για τον κορονοϊό, ενώ μας κρατά ενήμερους γενικότερα για τα πάντα αναφορικά με την πανδημία.

Μεταξύ άλλων, η «Θεανώ» βρίσκει και φαρμακεία σε σχεδόν όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Υλοποιημένη από τους ερευνητές του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου, με τεχνολογίες αιχμής στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, η Θεανώ τίθεται σε κανονική λειτουργία για το ευρύ κοινό και μάλιστα σε συνεργασία με το ERTnews.gr, το μόνο Μέσο που τη φιλοξενεί και σύντομα θα προσφέρει και τη φωνητική έκδοσή της.

Τα chatbots είναι διαλογικά προγράμματα, που εξυπηρετούν την επικοινωνία ανάμεσα σε άνθρωπο και υπολογιστή. Συνήθως χρησιμοποιούνται από εταιρείες για τη διευκόλυνση της εξυπηρέτησης πελατών, σήμερα όμως υπάρχουν chatbots σχεδόν για τα πάντα (από παροχή ψυχολογικής υποστήριξης, μέχρι παραγγελίες στο σούπερ μάρκετ).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος