Σαρηγιάννης στην ΕΡΤ: Πως πρέπει να γίνει ο καθαρισμός στα καμμένα για να προφυλάξουμε την υγεία μας

“Στα δυτικά παράλια της Κρήτης έχει φτάσει το νέφος των αιωρούμενων σωματιδίων που εκλήθηκαν από την πυρκαγιά στην Πεντέλη, αλλά είναι ιδιαίτερα αραιωμένο”, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Συνδέσεις” ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής. “Η ποιότητα του αέρα στην Αττική γενικότερα, είναι πολύ λίγο επηρεασμένη από την πυρκαγιά” σημείωσε και έδωσε πρακτικές συμβουλές για τον καθαρισμό του προαύλιου χώρου στους πυρόπληκτους, ώστε να μην έρθουν σε επαφή με το δέρμα τους επικίνδυνες ουσίες από την καύση πλαστικών και μεταλλικών αντικειμένων.

Η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από αυτή πέρυσι στη Βαρυμπόπη σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης όσον αφορά στα αιωρούμενα σωματίδια.

Επέστησε την προσοχή στις διαδικασίες καθαρισμού που θα γίνουν στις πυρόπληκτες περιοχές καθώς όπως σημέιωσε “όταν υπάρχει καύση από τεχνητά αντικείμενα ( πλαστικά, μέταλλα κ.λ.π) επειδή παράγονται καρκινογένες ουσίες όπως οι διοξίνες, που μπορεί να συσσωρευτούν στον ανθρώπινο οργανισμό, “να το κάνουμε φορώντας μάσκα και ένδυμα με μακρυά μανίκια και παντελόνι για να μην έρθουν σε επαφή με το δέρμα”.

Με αυτό τον τρόπο όπως σημείωσε “μειώνουμε την πιθανότητα έκθεσης σε οτιδήποτε επικίνδυνο”. Επιπλέον σημείωσε πως “πρέπει να προσέξουμε το θέμα της επαναιώρησης σωματιδίων όταν ποτίζουμε”

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος