Ποια είναι η πιο πιθανή επιστημονική ερμηνεία για το Άστρο των Χριστουγέννων;

«Μπορεί να ήταν ένας διάττοντες αστέρας, μπορεί να ήταν ένας κομήτης, ένας αστέρας σουπερνόβα που είναι πολύ λαμπερός», επισήμανε η αστροφυσικός Αναστασία Μεταλληνού, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» και τους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίτζο, απαντώντας για το τι μπορεί εντέλει να ήταν το «Άστρο των Χριστουγέννων».

Μεταξύ άλλων, η ίδια πρόσθεσε:

«Σήμερα έχουμε μια παρουσίαση για τον Αστέρα των Χριστουγέννων, όπου θα αναλύσουμε και θα παρουσιάσουμε τις πιθανές περιπτώσεις των ουρανίων αντικειμένων, των ουρανίων φαινομένων που εμφανίστηκαν τότε στον ουρανό την εποχή της γέννησης του Ιησού, οπότε να δούμε ποιο ήταν το πιο πιθανό και η πιο σωστή ορθολογικά επιστημονική ερμηνεία (…)

Κάποια πράγματα τα γνωρίζουμε και μπορεί ο καθένας με εφαρμογές πια που είναι πάρα πολύ εύκολες να δει τον ουρανό της εποχής.

Βέβαια μπορεί να υπήρχαν και παρατηρήσεις οι οποίες δεν είναι καταγεγραμμένες, δεν γνωρίζουμε απολύτως, οπότε πρέπει να ανατρέχουμε σε πηγές που οι πηγές μας για το συγκεκριμένο φαινόμενο, για τον Αστέρα των Χριστουγέννων δεν είναι πολλές.

Δηλαδή δεν υπάρχουν τεκμήρια που να περιγράφουν τι ήταν αυτό το αντικείμενο. Οι περιγραφές που έχουμε από τα Ευαγγέλια είναι περιορισμένες και δεν είναι επιστημονικές (…)

Η προσέγγιση που θα κάνουμε είναι να πάρουμε όλες τις δυνατές περιπτώσεις.

Τι μπορεί να ήταν; Μπορεί να ήταν ένας διάττοντες αστέρας, μπορεί να ήταν ένας κομήτης, ένας αστέρας σουπερνόβα που είναι πολύ λαμπερός και όταν παρατηρείται στον ουρανό είναι κάτι εντυπωσιακό.

Μπορεί να ήταν κάποιο σώμα του ηλιακού μας συστήματος, κάποιος πλανήτης, πιθανώς».

Εδώ όλα όσα είπε η Αναστασία Μεταλληνού:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος