Π. Γαλιατσάτος: Η γέφυρα της Βαλτιμόρης ήταν σύμβολο για την περιοχή – Κάθε μέρα περνούσαν 35.000 αυτοκίνητα

Για την γέφυρα που έπεσε στη Βαλτιμόρη και τις επιπτώσεις αυτού του γεγονότος, μίλησε ο καθηγητής της Ιατρικής, Παναγής Γαλιατσάτος, ο οποίος κατοικεί εκεί,στην εκπομπή «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ» του ΕΡΤNews.

Για το τραγικό περιστατικό στη γέφυρα της Βαλτιμόρης ο κ. Γαλιατσάτος ανέφερε ότι «σε αυτή τη γέφυρα στο λιμάνι μας, έρχονται κάθε μέρα πολλά καράβια για να να μας φέρουν πράγματα από όλο τον κόσμο.

Για αυτό πιστεύω ότι τις επιπτώσεις της πεσμένης γέφυρας θα τις νιώσει κάθε πολιτεία και θα δούμε καθυστερήσεις στον εφοδιασμό.

Κάθε μέρα περνούν από αυτή τη γέφυρα, 35.000 αυτοκίνητα. Άρα έπαιζε πολύ σπουδαίο ρόλο για την κυκλοφορία.

Δίπλα στη γέφυρα υπάρχουν γειτονιές που χτίστηκαν εκατό χρόνια πριν από ανθρώπους που δούλευαν σε εργοστάσια τα οποία έχουν φύγει. Αυτές οι οικογένειες, δέκα με είκοσι χιλιάδες είχανε τη γέφυρα για να μπορούν να πάνε στη δουλειά τους και στα σχολεία που είναι κοντά, είκοσι λεπτά μακριά με τη γέφυρα.

Τώρα, χωρίς τη γέφυρα, αυτές οι οικογένειες είναι σαν να είναι σε ένα νησί. Για να φτάσουν στη δουλειά, στα σχολεία θα τους πάρει κοντά δύο ώρες μέχρι να κάνουν το ταξίδι. Η γέφυρα παίζει μεγάλο ρόλο για τον κόσμο και για τη Βαλτιμόρη».

«Το λιμάνι τώρα είναι κλειστό, προσπαθούμε να βρούμε τα 6 άτομα που χάσαμε, τα οποία δεν πιστεύουμε ότι έχουν ζήσει.

Θέλω να εξηγήσω και κάτι άλλο. Όχι μόνο τι συμβαίνει τώρα που έπεσε η γέφυρα, αλλά τι σημαίνει η γέφυρα. Αυτή η γέφυρα είναι σαν το Ρίο – Αντίρριο στην Ελλάδα.

Αυτή η γέφυρα εδώ στη Βαλτιμόρη ήταν ένα σύμβολο. Το όνομα της ήταν του ποιητή που έγραψε τον εθνικό ύμνο της Αμερικής», υπογραμμίζει ο κ. Γαλιατσάτος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος