Η αγάπη θέλει τέσσερις για να ζεσταθεί;

Array

Μην το μπερδέψετε με την ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ Αυστρο-ούγγρου σκηνοθέτη Michael Curtiz, που μας είχε χαρίσει την «Καζαμπλάνκα». Όντως, φέρει τον ίδιο τίτλο αλλά είναι μια άλλη ταινία.

“Four’s a Crowd” – “BlaBlaCar”

Το “Four’s a Crowd” (θα μπορούσε να αποδοθεί «στους δύο, οι τέσσερις είναι πολλοί») στα ισπανικά φέρει τον τίτλο “BlaBlaCar” αλλά, εύστοχα για την Αμερικανική αγορά αποδόθηκε με τον ακόλουθο τίτλο, παίζοντας και με το γνωστό γνωμικό, και με την ενοχλητική -και σε κάποιες χώρες παράνομη- συνήθεια των ταξιτζίδων να κάνουν διπλές, τριπλές ή και τετραπλές κούρσες. Εδώ βέβαια έχουμε μια υπηρεσία αμαξιών που μοιάζει περισσότερο με τις αντίστοιχες των UBER και Lift.

Λίγα λόγια για την ταινία

Ένας 50χρονος άνδρας σε οικονομική ένδεια, ο Τζούλιαν (Alberto San Juan), αναγκάζεται να μετατρέψει το αμάξι του σε «επινοικιαζόμενο όχημα». Δυστυχώς όμως δεν έχει προβλέψει ότι κάποιες τυχαίες συναντήσεις, είναι και μοιραίες (με την καλή ή και την κακή έννοια). Έχοντας πάρει πρόσφατα διαζύγιο, δυσκολεύεται να ισορροπήσει τις επιθυμίες του ή να εκφραστεί ελεύθερα στη Λορένα (Blanca Suárez), μια όμορφη γυναίκα που τυγχάνει να μεταφέρει συχνά με το όχημά του. Τη στιγμή που παίρνει τη μεγάλη απόφαση να εκτεθεί και να εκθέσει τα συναισθήματά του, ένας τέταρτος πελάτης θα μπει στο όχημα του και θα του καταστρέψει ότι ήθελε να χτίσει.

«Ψάχνουμε για την Αγία Τριάδα: μια καλή ιστορία, λίγη αγωνία και μια διασκεδαστική ιστορία»

Η ταινία του εκκεντρικού σκηνοθέτη (που ανακάλυψε και υποστήριξε ο Πέδρο Αλμοδόβαρ στα πρώτα του βήματα) εκφράζει μέσα από τη μαύρη κωμωδία του τον προβληματισμό για την ανθρώπινη χαρά και δυστυχία, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. «Ψάχνουμε (σε κάθε ταινία) για την Αγία Τριάδα: μια καλή ιστορία, λίγη αγωνία και μια διασκεδαστική ιστορία», θα πει ο De la Iglesia και η συμπαραγωγός (και σύντροφος του) Καρολίνα Μπανγκ.

Η αγάπη θέλει τέσσερις για να ζεσταθεί;
(AP Photo/Domenico Stinellis)

Οι ταινίες του Álex de la Iglesia συνήθως ξεπερνούν τα 10.000.000 ευρώ στο Box office και βρίσκουν παγκόσμια διανομή. Στην Ελλάδα μεταξύ άλλων έχουν κυκλοφορήσει «Το Μπαρ», «Η τελευταία ακροβάτης της Μαδρίτης», «Το τέλειο έγκλημα», «800 σφαίρες», «Η Μέρα του Κτήνους», ενώ φεστιβαλικά έχει προβληθεί «Η Μεγάλη μου νύχτα» και το «Κουβέντες με τους Θεούς». Ο ίδιος έχει διασκευάσει με μεγάλη επιτυχία και το «Τέλειοι Ξένοι» στα Ισπανικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος