Ο Γ. Κουμπενάς, πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας μίλησε στην εκπομπή Prime του ΕΡΤNews και στον Ηλία Σιακαντάρη σχετικά με την ανακοίνωση της κυβέρνησης για το ειδικό τέλος για την κρουαζιέρα.
«Αιφνιδιαστήκαμε με το ύψος των τελών που ανακοινώθηκαν, αλλά επίσης και το πόσο άμεσα θα είναι. Η κρουαζιέρα όπως γνωρίζετε έχει ένα χρονικό ορίζοντα δύο ετών, οπότε οτιδήποτε έρχεται σαν ξαφνική αύξηση, έχει άμεση επίπτωση στα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών».
Τόνισε πως δεν είναι ένα μέτρο για τον υπερτουρισμό. «Είναι ένα καθαρά εισπρακτικό μέτρο θεωρώ, που πιθανόν και εύχομαι να βοηθήσει στην ανάπτυξη των υποδομών, αλλά δεν θα βοηθήσει ταυτόχρονα και το θέμα της ταυτόχρονης άφιξης των πλοίων. Αυτό μπορεί να ρυθμιστεί με ένα σύστημα διαχείρισης πολύ πιο απλά. Όμως και εμείς βλέπουμε την ανάγκη να υπάρξουν υποδομές, οπότε θεωρούμε ότι ένα μέρος αυτών των εισπράξεων θα πάνε για τις υποδομές που είναι απαραίτητες στα ελληνικά λιμάνια».
Όσο για το τι ποσό εκτιμάει ότι θα προκύψει από τους πελάτες της κρουαζιέρας, «αυτό μπορεί να το υπολογίσει κάποιος εύκολα αν υπολογίσει ότι συνδυαστικά η Μύκονος και η Σαντορίνη έχουν περίπου 3 εκατομμύρια επιβάτες κρουαζιέρας και τα δύο νησιά μαζί, οπότε αν πολλαπλασιάσουμε…».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος