Εργαλείο εξωστρέφειας ο πολιτισμός – Ο Έλληνας πρόξενος στη Ν. Υόρκη μιλά στην ΕΡΤ για την παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις»

Array

O πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου, μίλησε στην ΕΡΤ για την εκδήλωση που έγινε την Πέμπτη προς τιμή της Μαρίας Κάλλας καθώς και τη Μόνικα Μπελούτσι, πρωταγωνίστρια της παράστασης «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» που παίζεται σήμερα στο Μπρόντγουεϊ που ήταν προσκεκλημένη και έκλειψε την παράσταση.

«Το 2023 είναι ένα επετειακό έτος για τη Μαρία Κάλλας. Είναι τα 100 χρόνια από το έτος γεννήσεώς της και έχουμε ετοιμάσει μια σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσουμε τη μεγαλύτερη ίσως σοπράνο του 20ου αιώνα» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο Έλληνας διπλωμάτης.

«Δεν τυγχάνει να είναι μόνο Ελληνίδα αλλά είναι γεννημένη στο Μανγχάταν από Έλληνες γονείς» ανέφερε για την λυρική τραγουδίστρια ο κ. Κωσταντίνου προσθέτοντας ότι «τι καλύτερη αρχή από να ξεκινήσουμε αυτές τις εκδηλώσεις με μια ηθοποιό του βεληνεκούς της Μόνικα Μπελούτσι που βρίσκεται εδώ για να δώσει μια παράσταση στο Beacon Theatre».

Εργαλείο εξωστρέφειας ο πολιτισμός – Ο Έλληνας πρόξενος στη Ν. Υόρκη μιλά στην ΕΡΤ για την παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις»
H Μόνικα Μπελούτσι βρέθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη με αφορμή την παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις»

Μιλώντας για την θεατρική παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» που παρουσιάστηκε πέρυσι στο Ηρώδειο ο κ. Κωνσταντίνου δήλωσε ότι είναι sold out.

«Ήταν μεγάλη μας χαρά και μάς έδωσε μεγάλη τιμή να αποδεχτεί την πρόσκλησή μας και να παραστεί σε αυτή την εκδήλωση» επισήμανε ο πρόξενος της Ελλάδα στη Νέα Υόρκη.

Όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου πιστεύει πάρα πολύ στο θέμα του πολιτισμού και των τεχνών λέγοντας ότι «είναι εργαλείο εξωστρέφειας για τη χώρα μας» για τη Νέα Υόρκη όπου ζουν πολλοί Έλληνες ομογενείς. Και όπως τόνισε «ο πολιτισμός μπορεί να καταστεί το όχημα για να δώσουμε έναν αέρα εξωστρέφειας και προς τους Αμερικανούς».

«Η Μαρία Κάλλας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της εξωστρέφειας και έχουμε αναλάβει αυτή την προσπάθεια να τη συνεχίσουμε καθόλη τη διάρκεια του 2023» πρόσθεσε ο Έλληνας διπλωμάτης.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος