Ελληνική Ραδιοφωνία: Εκπέμπει από σήμερα σε νέα υπερσύγχρονα ψηφιακά στούντιο

Από τα νέα υπερσύγχρονα ψηφιακά στούντιο εκπέμπει από σήμερα η Ελληνική Ραδιοφωνία. Διαθέτει συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, μία αναβάθμιση που ήρθε ύστερα από 35 ολόκληρα χρόνια, φέρνοντας στην ΕΡΤ αέρα εκσυγχρονισμού και κατατάσσοντας τις νέες εγκαταστάσεις στις καλύτερες της Ευρώπης.

Ο Διονύσης Χατζημιχάλης και η Κατερίνα Σερέτη εγκαινίασαν σήμερα στις 6 το πρωί, το νέο, ψηφιακό στούντιο του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Πρόκειται για την πιο σημαντική τεχνολογική αναβάθμιση του σταθμού των τελευταίων ετών, που πλέον διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και μηχανήματα.

«Ο χαλκός σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει αντικατασταθεί από την οπτική ίνα, αυτό σημαίνει πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες και πολύ καλύτερη ποιότητα στον ήχο. Ένα στούντιο αναλογικό για όλα αυτά θα ήθελε χιλιόμετρα καλωδίων» τόνισε ο Διευθυντής Τεχνικής Λειτουργίας Ραδιοφώνου, Γιάννης Ψυχογιός.

Νέα τεχνικά εργαλεία κάνουν ευκολότερη τη δουλειά δημοσιογράφων και παραγωγών. Όλες οι πληροφορίες βρίσκονται μπροστά τους σε εύχρηστη οθόνη αφής, ενώ υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας με τους ακροατές μέσω τριών τηλεφωνικών γραμμών και πλατφόρμας γραπτών μηνυμάτων.

«Το Πρώτο Πρόγραμμα ανοίγει τον δρόμο σε όλο τον εκσυγχρονισμό του ραδιοφωνικού τοπίου στην ΕΡΤ με μία καταπληκτική κονσόλα. Ίσως αυτή την στιγμή έχουμε την πιο σύγχρονη κονσόλα στο ραδιοφωνικό τοπίο το ελληνικό…» δήλωσε ο Διευθυντής του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας,  Άρης Τόλιος. 

Το νέο ψηφιακό στούντιο στήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα με την πολύτιμη συνδρομή των τεχνικών της ΕΡΤ.

«Το δύσκολο ήταν να γίνει επικοινωνία με τα υπόλοιπα παλιά συστήματα που υπάρχουν και τον κεντρικό έλεγχο. Είμαστε σε εξέλιξη της ανάπτυξης και στα υπόλοιπα ραδιόφωνα. Συνέχεια θα έχει το Δεύτερο, ΚΟΣΜΟΣ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ κλπ» ανέφερε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εγκατάστασης και Συντήρησης της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος.

Το νέο στούντιο έχει εγκατασταθεί στον πρώτο όροφο στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ακριβώς δίπλα στην πηγή των ειδήσεων της ΕΡΤ, στο κεντρικό newsroom.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Φώτης Καφαράκης, δήλωσε: «με το νέο μας στούντιο υλοποιείται πλήρως ο αρχικός σχεδιασμός της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης για ένα νέο, σύγχρονο, λειτουργικό newsroom. Είναι ένα project ιδιαίτερα σημαντικό για όλο τον τομέα ενημέρωσης της ΕΡΤ».

Στις νέες εγκαταστάσεις έχουν προβλεφθεί και εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλλονται λόγω Covid.

Ρεπορτάζ: Ελένη Μπουγά, Νία Αβδελή – Επιμέλεια: Νόρα Μολυβιάτη 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος