Δέκα τραγικά περιστατικά σε λούνα παρκ της Ελλάδας και του κόσμου που μας συγκλόνισαν (video)

Array

Το ατύχημα που συνέβη το βράδυ της Τρίτης 06/09 σε γνωστό λούνα παρκ της Αθήνας, είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων -εκ των οποίων οι δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση- και ανέσυρε στην μνήμη μας τραγικά περιστατικά τα οποία έγιναν τα τελευταία χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το ertnews.gr καταγράφει τα γεγονότα που μας συγκλόνισαν τόσο από το πιο πρόσφατο ατύχημα, μέχρι και τα δυστυχήματα στον Βόλο και στο Ελληνικό με θύματα μικρά παιδιά. 

Επιμέλεια: Χριστίνα Παναγιώτα Βελαλή

1. Ατύχημα σε γνωστό λούνα παρκ της Αθήνας 

Το πρόσφατο ατύχημα που συνέβη στις 10.30 το βράδυ, της Τρίτης (06/09) με 4 τραυματίες σε γνωστό λούνα παρκ της Αθήνας. Το ατύχημα σημειώθηκε σε τρενάκι νερού το οποίο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του πάρκου ψυχαγωγίας και στο οποίο επέβαινε η παρέα των τεσσάρων νεαρών, το τρενάκι βγήκε από την πορεία του με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να εκτοξευτούν σε παράπλευρους θάμνους.

Ο υπεύθυνος του χώρου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ το μηχάνημα σφραγίστηκε και θα ελεγχθεί από πραγματογνώμονα.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των τεσσάρων ατόμων που επέβαιναν στη μοιραία διαδρομή η βάρκα δεν φρενάρισε καθώς στο σημείο στο οποίο σταματά δεν υπήρχε επαρκές νερό με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί. Η εταιρεία ωστόσο απαντά πως ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός, η στάθμη του νερού ήταν επαρκής και πως τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

2. Βλάβη σε τρενάκι στη Βρετανία – 19 άτομα κρέμονταν για 90 λεπτά

Τρενάκι σε λούνα παρκ στο Southport Pleasureland στο Μέρσεϊσαϊντ της Βρετανίας σταμάτησε λόγω βλάβης, με αποτέλεσμα 19 άτομα να παραμείνουν κρεμασμένα για 90 λεπτά σε ύψος 6 μέτρων στα βαγόνια του Rocket Coaster (τρενάκι). Από τα άτομα αυτά, ένα κορίτσι τραυματίστηκε και τα υπόλοιπα άτομα αναγκάστηκαν να μείνουν κρεμασμένα μέχρι να έρθει η πυροσβεστική για να τα απεγκλωβίσει.


Δέκα τραγικά περιστατικά σε λούνα παρκ της Ελλάδας και του κόσμου που μας συγκλόνισαν (video)

3. Ατύχημα στη Γερμανία –  34 τραυματίες

Δύο τρενάκια συγκρούστηκαν σε λούνα παρκ της πόλης Γκίντσμπουργκ στη νότια Γερμανία στις 11/08, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά 34 άνθρωποι.

Το πρώτο τρενάκι ακινητοποιήθηκε απότομα και το δεύτερο που ακολουθούσε προσέκρουσε πάνω στο πρώτο.

4. Ατύχημα στη Δανία – Μια 14χρονη σκοτώθηκε

Ένα ακόμη δυστύχημα σε ένα τρενάκι λούνα παρκ σημειώθηκε στις 14/07 στο Όρχους, της δυτικής Δανίας, όταν ένα από τα βαγόνια αποκολλήθηκε από το τρενάκι «Κόμπρα». Θύματα αυτού του ατυχήματος μια νεαρή 14 ετών, η οποία σκοτώθηκε και ένα αγόρι 13 ετών τραυματίστηκε.

Δέκα τραγικά περιστατικά σε λούνα παρκ της Ελλάδας και του κόσμου που μας συγκλόνισαν (video)

5. Ατύχημα στη Τουρκία –  Τραυματίστηκαν 3 παιδιά

Ατύχημα σημειώθηκε στις 11/06 σε λούνα παρκ της Τουρκίας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών παιδιών που διασκέδαζαν σε «ιπτάμενο» παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, στην πόλη Αττάλεια της Τουρκίας, την στιγμή που ανέβηκαν στο «ιπτάμενο» παιχνίδι του λούνα παρκ, ο κεντρικός άξονας του παιχνιδιού έσπασε, με αποτέλεσμα οι καρέκλες να εκτοξευθούν και τα παιδιά να τραυματιστούν.

6. Ατύχημα στην Ινδία – Τραυματίστηκαν 16 άτομα

Τρομακτικό ατύχημα σημειώθηκε στις 11/06 σε λούνα παρκ στην πόλη Μοχάλι της Ινδίας όταν ο πύργος στον οποίο ανέβηκαν έσπασε και έπεσε με δύναμη στο έδαφος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 16 ατόμων. Όπως φαίνεται στο βίντεο η πτώση σημειώθηκε από ύψος περίπoυ 25 μέτρων.

7. Ατύχημα στο Βόλο – Νεκρή 14χρονη

Τραγική κατάληξη είχε για μια μαθήτρια γυμνασίου 14 ετών, η οποία πήγε σε λούνα παρκ στο παζάρι του Αλμυρού Βόλου. Η νεαρή από την Βρύναινα Αλμυρού, είχε ανέβει στο λεγόμενο «χαλί» και κατά τη διάρκεια περιστροφών του παιχνιδιού, εκτινάχτηκε σε απόσταση περίπου 11 μέτρων, με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε γύρω στις 10.30 το βράδυ της Παρασκευής 30/08/2019, προκαλώντας σοκ στους εκατοντάδες επισκέπτες του παζαριού.

8. Ατύχημα στη Ναύπακτο – κοριτσάκι 3 ετών τραυματίστηκε

Ένα κοριτσάκι 3 ετών τραυματίστηκε σε τρενάκι του λουνα παρκ της Ναυπάκτου με αφορμή το παζάρι που πραγματοποιούνταν εκείνες τις ημέρες. Το ατύχημα σημειώθηκε στις 30/10/2019 την στιγμή που η νεαρή διασκέδαζε έπεσε από το τρενάκι.

9. Ατύχημα στο Οχάιο των ΗΠΑ – 7 τραυματίες και 1 νεκρός

Ένας 18χρονος σκοτώθηκε και επτά άτομα τραυματίστηκαν. Το δυστύχημα σημειώθηκε την ώρα που επέβαιναν σε ρόδα σε λούνα παρκ στο Οχάιο των ΗΠΑ το βράδυ της Τετάρτης (27/07/2017).

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Κολόμπους, ο 18χρονος εκσφενδονίστηκε από το κάθισμά του από ύψος 15 μ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος