Βόλος: Θρήνος,αναπάντητα ερωτήματα και καταγγελίες για κενά ασφαλείας στο λούνα παρκ της φρίκης (video)

Τις συνθήκες, τις αιτίες αλλά και τους υπαίτιους της τραγωδίας στο λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου όπου έχασε τη ζωή του ένα 14χρονο κορίτσι αναζητούν οι αρχές μέσα από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων αλλά και τις δηλώσεις των ειδικών σε σχέση με το πλαίσιο λειτουργίας και τους κανόνες ασφάλειας στους υπαίθριους χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης για παιδιά. Φως στα κενά στις παραλείψεις αλλά και στον τρόπο λειτουργίας όλων αυτών των παιχνιδιών που αναπτύσσουν μάλιστα μεγάλες ταχύτητες ρίχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται διαρκώς.

Οι αρμόδιοι του δήμου διατείνονται ότι ο φάκελος της επιχείρησης ήταν άρτιος, ωστόσο είναι άξιο απορίας πως το αντίγραφο ποινικού μητρώου της ιδιοκτήτριας ήταν λευκό, ενώ είχε εναντίον της καταδικαστική απόφαση για άλλο ατύχημα που προκλήθηκε στο ίδιο περιστρεφόμενο παιχνίδι, πριν από 10 χρόνια στη Χαλκίδα, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ένα 9χρονο κοριτσάκι.

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία του πατέρα κ.Γιάννη Μπούρτζικα, στην ΕΡΤ που είδε να πέφτει από το ίδιο μηχάνημα και με τον ίδιο τρόπο η εννιάχρονη τότε κόρη του. Κατήγγειλε δε, ότι «υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις για την ιδιοκτήτρια και τον χειριστή».

Τον τρόμο φέρεται να έζησε την περασμένη Τρίτη στο ίδιο λούνα παρκ φίλος του ΓΓ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, όταν, όπως καταγγέλλει, πρόβλημα παρουσιάστηκε στις ζώνες ασφάλειας του παιχνιδιού “καραβι”.

“Την ώρα που γινόταν όλη η διαδικασία απασφαλίστηκε με αποτέλεσμα να κρατάει τη ζώνη ασφαλείας ο ίδιος

Την ίδια ώρα, η  κοινωνία του Αλμυρού παραμένει σοκαρισμένη από τον τραγικό θάνατο της 14χρονης μαθήτριας. Το κορίτσι εκτοξεύθηκε από οκτώ μέτρα ύψος και με μεγάλη φόρα, από παιχνίδι (το λεγόμενο «χαλί») και προσγειώθηκε στο έδαφος, βρίσκοντας ακαριαία το θάνατο.

Βόλος: Θρήνος,αναπάντητα ερωτήματα και καταγγελίες για κενά ασφαλείας στο λούνα παρκ της φρίκης (video)

Φίλοι και συμμαθητές της άτυχης μαθήτριας που σε λίγες μέρες θα πήγαινε στη Β’ Γυμνασίου, κατέφθαναν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας και μέχρι τη νύχτα στο χώρο που έμελλε να κοπεί τόσο άδοξα και απότομα το νήμα της ζωής της 14χρονης.Ήταν όπως λένε ένα “υπέροχο πλάσμα γεμάτο όνειρα για τη ζωή”. Θα πήγαινε στη β΄ γυμνάσιου στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού. Ψυχολογική συνδρομή για τα παιδιά του σχολείου θα ζητήσει ο Νίκος Χατζηαυγουστίδης, Διευθυντής 1ου Γυμνασίου Αλμυρού. Την ημέρα μάλιστα του αγιασμού στο γυμνάσιο, όπως είπε, θα τελεστεί δέηση και στη συνέχεια οι μαθητές θα φυτέψουν ένα δέντρο στη μνήμη της 14χρονης.

Στο μεταξύ, η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι, στην Εισαγγελία Βόλου και εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερη, προκειμένου να συνεχισθεί η έρευνα για την εξεύρεση στοιχείων που θα οδηγήσουν σε σαφή συμπεράσματα, ενώ αναμένεται να διαταχθεί και η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της ιδιοκτήτριας – η οποία δηλώνει συντετριμμένη – η πτώση της άτυχης μαθήτριας πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι είχε τα χέρια της έξω από την μπάρα ασφαλείας, ενώ – όπως είπε – τα παιχνίδια του λούνα παρκ διαθέτουν όλα τα πιστοποιητικά ασφαλείας που απαιτούνται.

Η υπόθεση, το κορίτσι να είχε τα χέρια του έξω από την μπάρα και ενδεχομένως να χαιρετούσε τους φίλους της που βρισκόταν κάτω διατυπώθηκε και από άλλους αυτόπτες μάρτυρες του τραγικού συμβάντος. Πέραν αυτού ωστόσο, κοινή ήταν επίσης η μαρτυρία ότι το παιχνίδι είχε αναπτύξει πολύ μεγάλη ταχύτητα, ενώ η προστατευτική μπάρα απείχε αρκετά εκατοστά από τα σώματα και άφηνε μεγάλο περιθώριο κινήσεων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επίσης, ο 30χρονος χειριστής του μηχανήματος, υπήκοος Μπαγκλαντές, αμέσως μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβη, τράπηκε σε φυγή (και αναζητείται), ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση ενός άλλου εργαζόμενου για να σταματήσει τη λειτουργία και να κατέβουν όσοι βρισκόταν εκείνη την ώρα στο παιχνίδι (στην πλειοψηφία τους ανήλικα παιδιά) όντες όλοι σε κατάσταση σοκ. Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι τις προηγούμενες μέρες λειτουργίας του παζαριού, ήταν άλλος ο χειριστής του μηχανήματος.

Την ώρα του τραγικού συμβάντος, στο χώρο του παζαριού έτυχε να βρίσκεται και γιατρός του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, ο οποίος και έσπευσε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Όπως δήλωσε ωστόσο, στην ΕΡΤ, το κορίτσι δεν είχε σφυγμό και κατά την άποψή του ο θάνατός της ήταν ακαριαίος. Παρόλα αυτά διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας, διασωληνώθηκε και έγιναν προσπάθειες ανάνηψης επί μισή περίπου ώρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του κοριτσιού, μόλις είδε το παιδί του να τραυματίζεται θανάσιμα, υπέστη καρδιακό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ και η μητέρα, που επίσης ήταν παρούσα, λιποθύμησε. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ο πατέρας διέφυγε τον κίνδυνο, αλλά εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Βόλου.

Βόλος: Θρήνος,αναπάντητα ερωτήματα και καταγγελίες για κενά ασφαλείας στο λούνα παρκ της φρίκης (video)

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Ελένη Ραυτοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος