Charlie Hebdo: «Μουλάδες του Ιράν, επιστρέψτε από εκεί που βγήκατε» – Επετειακό τεύχος 8 χρόνια μετά από το μακελειό

Array

Στο καθεστώς του Ιράν στοχεύει η γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, επ’ αφορμής του επετειακού τεύχους για τα 8 χρόνια από το μακελειό του 2015 με τους 12 νεκρούς στην τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις του μέσου.

Στο σκίτσο του εξωφύλλου, φιγουράρει μία ολόγυμνη γυναίκα με τα πόδια ορθάνοιχτα και τους μουλάδες να κάνουν ουρά για να μπουν στο σώμα της. Το τεύχος αναμένεται να κυκλοφορήσει στα περίπτερα το Σάββατο 7 Ιανουαρίου.

Charlie Hebdo: «Μουλάδες του Ιράν, επιστρέψτε από εκεί που βγήκατε» – Επετειακό τεύχος 8 χρόνια μετά από το μακελειό

Ο βασικός τίτλος είναι: «Μουλάδες του Ιράν, επιστρέψτε από εκεί που βγήκατε», και είναι αφιερωμένο στο κύμα διαμαρτυρίας των Ιρανών πολιτών εναντίον του καθεστώτος του Αγιατολάχ Χαμενεΐ.

Η διεύθυνση του περιοδικού στις αρχές του Δεκέμβρη προκήρυξε διαγωνισμό για την καλύτερη γελοιογραφία με θέμα του το ιρανικό καθεστώς, συγκεντρώνοντας πάνω από 300 σκίτσα από χώρες όπως το ίδιο το Ιράν, αλλά και τις Τουρκία, Ηνωμένες Πολιτείες, Σενεγάλη, Αυστραλία κ.λ.π..

Οι οδηγίες ήταν σαφείς. Η γελοιογραφία που θα είχε ως κεντρικό πρόσωπο τον ηγέτη του Ιράν, πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο «αστεία και κακή».

Υπενθυμίζεται ότι εν λόγω εφημερίδα έχει δεχθεί στο παρελθόν τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις, το 2011, το 2015 και το 2020.

Όλες θεωρούνται αντίποινα για τις γελοιογραφίες που έχει κατά καιρούς δημοσιεύσει, με θέμα τους μια εναλλακτική απεικόνιση του προφήτη Μωάμεθ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος