Αυτές είναι οι δέκα δημοφιλέστερες ειδήσεις του ertnews.gr για το 2023

Τα δημοφιλέστερα για το 2023 άρθρα του ενημερωτικού ιστότοπου της δημόσιας Τηλεόρασης, ertnews.gr, παρουσιάζουν ενδιαφέρον, δεδομένου ότι δεν αποτελούν ειδήσεις που κανείς θα ανέμενε να δει στην κατάταξη.

Ειδικότερα, οι δέκα ειδήσεις που κέρδισαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών αλλά και τα περισσότερα «χτυπήματα», είναι:

  1. Βυθίστηκε στον Ατλαντικό το επι 35 έτη αεροπλανοφόρο της Γαλλίας Foch που πουλήθηκε για ελάχιστο τίμημα πριν λίγα χρόνια στη Βραζιλία και μετονομάστηκε σε São Paolo.

2. Πέθανε στο Μέριλαντ των ΗΠΑ και ο δεύτερος άνθρωπος που είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση γενετικά τροποποιημένης καρδιάς χοίρου – Ο Φόσετ ήταν ο δεύτερος άνθρωπος στον κόσμο που έλαβε γενετικά τροποποιημένη καρδιά χοίρου σε μεταμόσχευση. Ο πρώτος, ο Ντέιβιντ Μπένετ, έλαβε τη γενετικά τροποποιημένη καρδιά στις 7 Ιανουαρίου του 2023.

3. «Από μόνο του είναι ένα θλιβερό τραγούδι», είπε οΜιχάλης Μυτακίδης, ιδρυτής του συγκροτήματος «Active Member» στο «Στούντιο 4» περιγράφοντας το νέο κομμάτι που έγραψε με θέμα την τραγωδία στα Τέμπη, με τον τίτλο «Ίσως τα πιο όμορφα όνειρα χαθήκανε μ’ εσάς». «Εγώ αυτό που σκεφτόμουν να περιγράψω ήταν ότι με αυτά τα παιδιά που χαθήκανε, με όλους όσους φύγανε, ίσως εκεί μέσα, σε αυτό το τρένο να ήταν οι λύσεις για τα όνειρά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

4. Αποκλειστικά βίντεο και φωτογραφίες της ΕΡΤ από το σημείο της πτώσης του καναντέρ στην περιοχή του Πλατανιστού στην Κάρυστο, ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς που καίει για τρίτη ημέρα στην περιοχή της Εύβοιας – Ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του καναντέρ έπεσαν στο καθήκον, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΑ.

5. Όλοι μάθαμε για το «Σύνδρομο του Ξεχασμένου Μωρού» (Forgotten Baby Syndrome – FBS), δηλαδή για την εγκατάλειψη ενός βρέφους μέσα σε αυτοκίνητο. Στις ΗΠΑ καταγράφονται περισσότεροι από 30 θάνατοι ετησίως – Η Δανάη Μαρινάκη, Β.Α, Pg.D,M.Sc, ECP, Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια, μίλησε στο ertnews.gr και την Έφη Ζέρβα για αυτό το οδυνηρό φαινόμενο.

6. Την Ελλάδα εκθειάζει, με μία ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagramo δημοφιλής ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο, στεκόμενος στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στην αναγνώριση των νόμων και των πολιτικών για τη διατήρηση της βιοποικοιλότητας περιοχών.

7. Ένας 61χρονος που σκόπευε να ακολουθήσει τον δισεκατομμυριούχο Χάμις Χάρντινγκ στο χαμένο βαθυσκάφος στον Ατλαντικό Ωκεανό, αποσύρθηκε από την κατάδυση επειδή πίστευε ότι η OceanGate «έκανε περικοπές», όπως προέκυψε.

Ο Κρις Μπράουν, είχε καταβάλει την προκαταβολή για να συμμετάσχει στο ταξίδι, αλλά άλλαξε γνώμη αφού άρχισε να ανησυχεί για την ποιότητα της τεχνολογίας και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στο σκάφος, ανέφερε η Sun.

8. Οι Βρετανοί ιδιοκτήτες σκυλιών XL Bully βρίσκονται σε πανικό και είτε τα εγκαταλείπουν σε καταφύγια ζώων είτε ζητούν από τους κτηνίατρους να αλλάξουν τη ράτσα που είναι καταγεγγραμμένος ο σκύλος τους στα επίσημα αρχεία προκειμένου να μη θανατωθούν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ, η ράτσα πρόκειται να απαγορευτεί μέχρι το τέλος του έτους μετά από μια σειρά επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα δύο παιδιών Ian Price από το Staffordshire, ο οποίος σκοτώθηκε από δύο XL Bullies αφού πήδηξαν από το παράθυρο ενός γείτονα.

9. Τα όσα έζησε στη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, περιγράφει στη μαρτυρία της η 19χρονη Βασιλική, η οποία βρισκόταν στο βαγόνι του κυλικείου και μαζί με τον φίλο της, γλίτωσαν μετά την τραγωδία. Όπως περιέγραψε σε τηλεοπτική εκπομπή κατάφεραν να βγουν από το τρένο από τρύπα που άνοιξε στο πάτωμα του κυλικείου.

10. «Οι τεχνίτες που δούλευαν στην κατεδάφιση της γέφυρας δεν είχαν αντιληφθεί τον τρόπο στήριξης της γέφυρας που είναι σαφής. Στηρίζεται στα ακρόβαθρα (που έκοψαν) και όχι στα δύο ελεύθερα πλευρά» επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Παναγιώτης Καρύδης Ομότιμος καθηγητής της Αντισεισμικής Τεχνολογίας, εξηγώντας τα αίτια της τραγωδίας στην Πάτρα με την κατάρρευση της γέφυρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος