Μηδενίζονται οι χρεώσεις στα ΑΤΜ μέσω «ΔΙΑΣ» – Πλαφόν 1,5 ευρώ για συναλλαγές με τρίτο πάροχο

Εντός του Αυγούστου αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η τροπολογία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που προβλέπει μηδενικό κόστος αναλήψεων μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας, εφόσον είναι μέλος του συστήματος ΔΙΑΣ.

«Οι υπηρεσίες είναι για να υπηρετούν, όχι για να παγιδεύουν […] Παρεμβαίνουμε άμεσα βάζουμε όρια, θεσπίζουμε κανόνες αποκαθιστούμε ισορροπία ανάμεσα στην αγορά και την  κοινωνία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η τροπολογία προβλέπει επίσης ότι στις περιπτώσεις που υπάρχει μετοχική σχέση του πιστωτικού ιδρύματος με τρίτο πάροχο ATM, οι αναλήψεις χρημάτων από τα συγκεκριμένα μηχανήματα είναι δωρεάν για τους πελάτες της εν λόγω τράπεζας.

Παράλληλα, τίθεται πλαφόν προμήθειας 1,50 ευρώ για οποιαδήποτε άλλη χρέωση της τράπεζας σε ΑΤΜ ιδρύματος που δεν συμμετέχει στο ΔΙΑΣ (π.χ. ξένες τράπεζες) ή για χρεώσεις τρίτων παρόχων.

Στην τροπολογία προβλέπεται ακόμα ότι οι αναλήψεις σε περιοχές με ένα μόνο διαθέσιμο ΑΤΜ είτε για τράπεζες, είτε για παρόχους, είναι δωρεάν.

Μηδενικό θα είναι επίσης το κόστος για ερώτηση υπολοίπου και ταυτόχρονα επεκτείνεται και στους παρόχους η χρέωση 0,50 ευρώ για εμβάσματα έως 5.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος