Μαγνησία: Στο ετήσιο Συνέδριο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης ο δήμαρχος Ρ. Φεραίου

Στο 5ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV V) που διεξήχθη από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου 2015 στο Περιφερειακό Κοινοβούλιο του Βερολίνου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτριος Νασίκας με κεντρικό σύνθημα: «Η τοπική αυτοδιοίκηση γκρεμίζει το τείχος της κρίσης».

Στο 5ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV V) συμμετείχαν συνολικά 109 εκπρόσωποι από τον Α’ και Β Βαθμό Αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα συμμετείχαν 97 εκπρόσωποι από τον Α’ Βαθμό (86 Δήμαρχοι) και 12 από το Β’ Βαθμό Αυτοδιοίκησης.

Υψηλόβαθμη ήταν και η εκπροσώπηση από Γερμανικής πλευράς, αφού μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι:

  • Καθ. Dr. Norbert Lammert, Πρόεδρος του Γερμανικού Κοινοβουλίου
  • Ralf Wieland , Πρόεδρος του Περιφερειακού Κοινοβουλίου του Βερολίνου
  • Frank Henkel, Δήμαρχος και Υπουργός Εσωτερικών & Αθλητισμού του κρατιδίου του Βερολίνου
  • Gerd Landsberg, Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Γερμανικών Πόλεων και Δήμων
  • Joachim Bleicker, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών
  • Rogel Kehle, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γερμανικών Πόλεων και Δήμων, Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Βάδης-Βυρτεμβέργης

Κατά τη διάρκεια των εργασιών , πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών Δημάρχων και συζητήθηκαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος ( Αγροτική Οικονομία και Ανάπτυξη, Κοινωνικό Πρόσωπο των Δήμων, Τοπική Τουριστική Ανάπτυξη, Διαχείριση Απορριμμάτων και Αποβλήτων, Ενεργειακή Πολιτική στην Τ.Α. , Επιχειρηματικότητα και νεοφυείς επιχειρήσεις).

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα του τουρισμού και της αγροτικής ανάπτυξης. Μεγάλη εμπειρία θεωρείται η επίσκεψη του σε ένα Οργανισμό Τουρισμού, το «visitBerlin» που είδε στην πράξη στρατηγικές αξιοποίησης, τουριστικά σχέδια και επιτυχημένες καμπάνιες, και καθώς ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες της χώρας, θα τελέσει πρότυπο για τον τοπικό τουρισμό, τις παραδοσιακές αγορές, τη σταθερή αυθεντική ποιότητα, τις καινοτόμες επιχειρήσεις και τη επένδυση τουριστικών προϊόντων. Σημαντική θεωρείτε η ενίσχυση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και της βιολογικής καλλιέργειας με τη χρήση έξυπνων τεχνολογιών. Η αναβάθμιση των προϊόντων, η εμπορική τους εκμετάλλευσης και η προώθηση τους καθώς  και οι χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατατάσσονται στις άμεσες προτεραιότητες του Δήμου. Πάντως, ανεξάρτητα από το χαοτικό κενό που χωρίζει τις δύο πραγματικότητες, τα αποτελέσματα της συνέλευσης μπορούν να αποτελέσουν μία σημαντική δεξαμενή σκέψης και πληροφοριών.

Στο τέλος της Συνέλευσης υπογράφηκε η Κοινή Διακήρυξη από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και τον Γενικό Διευθυντή της Ένωσης γερμανικών πόλεων και ΔήμωνG. Landsberg , τον Εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Δράμας κ. Χ. Μαμσάκο και τον Αντιπρόεδρο Δήμων και Κοινοτήτων της Γερμανίας καθώς και Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Βάδης –Βυρτεμβέργης R. Kehle.

Με την υπογραφή της διακήρυξης οριοθετήθηκε η σημασία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και υπογραμμίστηκε η στενή σύνδεση μεταξύ των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης μεταξύ των δύο χωρών. Επιπροσθέτως, τέθηκε ο κοινός στόχος, να εντατικοποιηθεί η περαιτέρω συνεργασία έως την επόμενη, Έκτη Ελληνογερμανική Συνέλευση που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα το φθινόπωρο του 2016.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος