Μαγνησία: Σημαντικό έργο της ΜΕΤΚΑ στην Υποσαχάρια Αφρική

 

Σημαντική σύμβαση για την Μελέτη, Προμήθεια και Κατασκευή (EPC) Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας ισχύος 250 MW στην Γκάνα, καθώς και για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης της Λειτουργίας και Συντήρησης του Σταθμού, σύναψε η ΜΕΤΚΑ. Πρόκειται για το πρώτο σημαντικό έργο της Εταιρείας στην Υποσαχάρια Αφρική, το οποίο θα εκτελεστεί με τη μέθοδο της ταχείας εκτέλεσης (fast-track) από εταιρεία 100% θυγατρική της ΜΕΤΚΑ

Η διάρκεια εκτέλεσης του έργου θα είναι πέντε χρόνια καιθα υλοποιηθεί σύμφωνα με το μοντέλο Κατασκευής, Ιδιοκτησίας, Εκμετάλλευσης και Μεταβίβασης.

Το έργο αυτό αποτελεί μέρος του επείγοντος σχεδίου της Κυβέρνησης της Γκάνα για την αντιμετώπιση των κρίσιμων ελλείψεων ηλεκτροδότησης στη χώρα και αποτελεί το πρώτο έργο της ΜΕΤΚΑ στην αναπτυσσόμενη ενεργειακή αγορά της Υποσαχάριας Αφρικής.

Με την ανάθεση της νέας αυτής σύμβασης, η ΜΕΤΚΑ προσθέτει στο τρέχον ανεκτέλεστο υπόλοιπο των έργων της, τη συμμετοχή της στο έργο, η οποία υπερβαίνει τα 350 εκ. δολάρια ΗΠΑ, ενώ, παράλληλα, σημειώνει σημαντική πρόοδο προς την επίτευξη του στρατηγικού της στόχου για την αξιοποίηση της επιτυχημένης επέκτασης των δραστηριοτήτων της στις περιοχές της Μ. Ανατολής και της Β. Αφρικής, καθώς και για να καταστεί κορυφαίος παίκτης και στην ενεργειακή αγορά της Υποσαχάριας Αφρικής.

Για να ενισχύσει περαιτέρω τη δέσμευσή της αυτή, η ΜΕΤΚΑ εγκαινίασε ένα νέο περιφερειακό γραφείο στην Άκκρα της Γκάνα, με σκοπό να παράσχει υποστήριξη στα έργα της εταιρείας στη χώρα και να αναπτύξει περαιτέρω τη δραστηριότητά της στην ευρύτερη περιοχή της Δ. Αφρικής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ