Μαγνησία: Μικρή συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ

Μικρή ήταν η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στη Μαγνησία, στη σημερινή 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, με αιχμή του δόρατος το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Σε γενικό ποσοστό, η συμμετοχή κυμάνθηκε κάτω του 30%, ενώ πολύ μικρή ήταν και η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Νοσοκομείου Βόλου.

Όπως δήλωσε ο νέος πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, κ. Φίλιππος Κωνσταντινίδης, τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής δεν οφείλονται στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δεν βλέπουν τα προβλήματα που υπάρχουν. Εκτίμησε δε, πως το αμέσως επόμενο διάστημα που θα κληθούν εκ νέου σε κινητοποιήσεις, με κορύφωση την 48ωρη απεργία, κατά την κατάθεση του ασφαλιστικού, η συμμετοχή θα είναι πολύ μεγάλη, ανάλογη αυτής της 4ης Φεβρουαρίου

Μαγνησία: Μικρή συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ

«Ο κατά άλλα λαλίστατος υπουργός, κ. Κατρούγκαλος, που γύριζε σε πλατείες ως αγανακτισμένος, εδώ και πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα έχει σιγήσει και αυτός και η κυβέρνηση, όσον αφορά στο ακανθώδες ζήτημα του ασφαλιστικού, το οποίο αφορά τους ήδη συνταξιούχους, αυτούς που περιμένουν να βγουν στη σύνταξη, αλλά και όλους τους εργαζόμενους» τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης, προσθέτοντας πως, παρόλο που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις, η αλήθεια είναι πως συζητούνται μειώσεις σε ποσοστό πάνω από 20%.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται. Να φέρει στο φως το νομοσχέδιο γιατί στους σκοτεινούς διαδρόμους που το συζητά, οι εργαζόμενοι ακόμη δεν έχουν δει τι τους περιμένει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας, κ. Νίκος Χαυτούρας, αναφέρθηκε στο θέμα της δημόσιας υγείας, η οποία – όπως χαρακτηριστικά είπε – είναι στην εντατική, όπως είναι και όλη η χώρα, και η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Μαγνησία: Μικρή συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ

«Οι πολιτικές της λιτότητας, της τρόικας και του ΔΝΤ που ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση, θα μας στερήσουν το οξυγόνο. Θα μας φορολογήσουν ακόμη και τον ήλιο που μας φωτίζει» επισήμανε ο κ. Χαυτούρας, αναρωτώμενος πώς θα καταστεί δυνατή η περίθαλψη των ανασφάλιστων και των προσφύγων, που ανατίθεται στα Νοσοκομεία, όταν αυτά αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραγικής υποστελέχωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος