Ένας διαδηλωτής αντικατέστησε για λίγο τη σημαία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο, με την παλιά σημαία που χρησιμοποιούνταν πριν από το 1979, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης το Σάββατο.
Βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει έναν άνδρα στο μπαλκόνι της πρεσβείας, κοντά στο Χάιντ Παρκ, να αντικαθιστά την τρέχουσα σημαία της χώρας με εκείνη που χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ανατραπέντος σάχη, υπό τις επευφημίες εκατοντάδων διαδηλωτών που βρίσκονταν από κάτω.
🇮🇷🇬🇧 The Iranian flag has been removed from the Islamic Republic’s embassy building in London and replaced with the pre-revolutionary Lion and Sun emblem.
— DD Geopolitics (@DD_Geopolitics) January 10, 2026
Are we just pretending things into reality? pic.twitter.com/yGvi4jweQA
Η παλιά τρίχρωμη σημαία με το λιοντάρι και τον ήλιο – που χρησιμοποιούνταν στο Ιράν πριν από την ισλαμική επανάσταση – παρέμεινε στη θέση της για αρκετά λεπτά πριν αφαιρεθεί, σύμφωνα με μαρτυρίες που έδωσαν στο AFP άνθρωποι που βρίσκονταν στον τόπο του συμβάντος.
Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος