Κιβωτός του Κόσμου: Εισαγγελική έρευνα σε δομές διαβίωσης

Η Κιβωτός του Κόσμου βρίσκεται αντιμέτωπη με βαριές καταγγελίες για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων και κακοποιήσεις, τις οποίες ερευνά η δικαιοσύνη. Όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελία του συνηγόρου του πολίτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η έρευνα αφορά από τις συνθήκες διαβίωσης και διατροφής μέχρι τις σεξουαλικές κακοποιήσεις. Με ανακοίνωσή της η Κιβωτός τίθεται στη διάθεση των αρχών για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και διαβεβαιώνει ότι δεν είχε γνώση των καταγγελιών.

Πάγωσε το πανελλήνιο με την είδηση ότι ένας 19χρονος καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από 2 εργαζόμενους μέσα σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου όταν φιλοξενούνταν εκεί σε ηλικία 15 ετών.

«Δεν πιστεύω τίποτα. Γνωρίζω προσωπικά τον πάτερ Αντώνιο. Εγώ θα συνεχίσω να είμαι εθελοντής στην Κιβωτό», δήλωσε Εθελοντής του Κιβωτού του Κόσμου.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου» .Την έρευνα έχει αναλάβει το τμήμα Ανηλίκων της ασφάλειας για τουλάχιστον πέντε από τις δομές του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, σε Αθήνα και περιφέρεια.

«Μου κάνει τρομακτική εντύπωση. Εδώ ο πάτερ Αντώνιος κάνει μεγάλο κοινωνικό έργο», ανέφερε γείτονας της δομής.

Θα ελεγχθεί και η καταγγελία του αθλητή καταδύσεων Χρόνη Χλίτσιου για το Παράρτημα της «Κιβωτού» στον Βόλο που είχε γίνει τον Αύγουστο και η οποία αφορά σε ξυλοδαρμό 3 παιδιών.

«Την Παρασκευή 19 Αυγούστου παρουσιάστηκα στην ασφάλεια Βόλου και κατήγγειλα περιστατικό ξυλοδαρμού 3 παιδιών από στέλεχος της Κιβωτού Του Κόσμου ο οποίος είχε έρθει από την Αθήνα», δήλωσε σε ανάρτηση του ο καταγγέλλων και αθλητής Χρόνης Χλίτσιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθούν σε κατάθεση παιδιά που φιλοξενούνται σε δομές της Κιβωτού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τα δημοσιεύματα η «Κιβωτός» τονίζει ότι δεν έχει γνώση των καταγγελλόμενων περιστατικών.

Η σχετική ανακοίνωση: 

«Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια περιστατικά και διαβεβαιώνουμε ότι πρώτη η Κιβωτός του Κόσμου και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες της θα συνδράμουν τις Αρχές στη διερεύνηση των καταγγελλομένων. Έχοντας γνώση του ρόλου της Κιβωτού του Κόσμου και των ευθυνών μας, δηλώνουμε ότι, εφόσον διαφανεί ότι υπάρχει ευθύνη ανθρώπων που σχετίζονται με την Κιβωτό, θα λάβουμε τα απαιτούμενα μέτρα και θα υποστούμε τις συνέπειες».

Την ίδια ώρα το υπουργείο Εργασίας ακυρώνει την παραχώρηση ακινήτου στην Κιβωτό του Κόσμου μέχρι να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα.

«Η σχετική πρωτοβουλία είχε αναληφθεί για πρώτη φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρόσφατα αποφασίστηκε η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης από την παρούσα κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρωθεί η εν λόγω παραχώρηση» σημείωσε το Υπουργείο Υγείας.

Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάρα, Κάτια Νιάκαρη 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος