Προκαταρκτική εξέταση μετά από καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Array
Προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου», έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η έρευνα αφορά θέματα σεξουαλικής κακοποίησης, διατροφής και διαχείρισης. Η εισαγγελία ενημερώθηκε από τον Συνήγορο του Πολίτη όπου έγινε η σχετική καταγγελία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει δώσει κατάθεση ένας ανήλικος -15 ετών – που περιγράφει σεξουαλική κακοποίηση από δυο εργαζόμενους άνδρες.  Ελέγχονται τέσσερις δομές της «Κιβωτού».
Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, θα ελεγχθεί και η καταγγελία του Χρόνη Χλίτσιου για το Παράρτημα της «Κιβωτού» στον Βόλο, τον Αύγουστο του τρέχοντος χρόνου και η οποία αφορά σε ξυλοδαρμό ανηλίκων.

Να σημειωθεί ότι προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών αναμένεται να διατάξει αύριο προκαταρκτική εξέταση για τη διαρροή υλικού της δικογραφίας που σχηματίζει η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής στο πλαίσιο της διερεύνησης καταγγελιών για την «Κιβωτό του Κόσμου». Μία δικογραφία που ακόμα δεν έχει επιστραφεί στην Εισαγγελία Ανηλίκων που έδωσε τη σχετική παραγγελία.

Υπ. Εργασίας για «Κιβωτό του Κόσμου»: Αποσύρεται διάταξη για παραχώρηση κτιρίου μετά την έρευνα για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσε ότι αποσύρεται η διάταξη που είχε περιληφθεί στο νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας για την παραχώρηση χρήσης ακινήτου του ΕΦΚΑ στην «Κιβωτό του Κόσμου», σε συνέχεια της προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε και αφορά σε ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων.

«Η σχετική πρωτοβουλία είχε αναληφθεί για πρώτη φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρόσφατα αποφασίστηκε η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης από την παρούσα κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρωθεί η εν λόγω παραχώρηση. Μέχρι την οριστική διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης, κάθε σχετική κίνηση αναστέλλεται» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη, Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος