Κ. Μητσοτάκης: Κύμα αγάπης από τους Βρετανούς προς τον Έλληνα πρωθυπουργό

Εντυπωσιασμένοι έμειναν οι Βρετανοί τηλεθεατές μετά τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κανάλι ITV, όπως μαρτυρούν τόσο τα tweets που έστειλαν όσο και τα σχόλια των παρουσιαστών της εκπομπής που φιλοξένησε τον πρωθυπουργό.

Οι οικοδεσπότες της εκπομπής ITV Good Morning Britain δήλωσαν έκπληκτοι από τα εγκάρδια μηνύματα που έλαβαν από τους τηλεθεατές μετά το τέλος της συνέντευξης με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, έκαναν λόγο για κύμα αγάπης προς τον Έλληνα πρωθυπουργό. Στη συνέχεια άρχισαν να διαβάζουν μερικά από τα μηνύματα από το κοινό: «Μπορούμε να έχουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό αντί για τον δικό μας;», «Τον θέλουμε πρωθυπουργό. Τι έξυπνος, στοχαστικός και λογικός άνθρωπος», «Ο Έλληνας πρωθυπουργός με έχει κερδίσει. Μιλάει καθαρά και με ακρίβεια», «Νομίζω ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι καλός άνθρωπος».

Κ. Μητσοτάκης: Κύμα αγάπης από τους Βρετανούς προς τον Έλληνα πρωθυπουργό
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Μητσοτάκης στους Financial Times: είμαστε μια σταθερή μονοκομματική κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ΕΕ θα αναθεωρήσει τους κανόνες για το χρέος και το έλλειμμα στον απόηχο της πανδημίας του κορονοϊού, δίνοντας στις κυβερνήσεις περισσότερα περιθώρια για επενδύσεις.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Θα υπάρξει αλλαγή στο πλαίσιο και δεν πρόκειται να λειτουργήσει εναντίον μας.  Οποιαδήποτε βελτίωση θα λειτουργήσει προς όφελός μας».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε μια διαβούλευση σχετικά με τον τρόπο τροποποίησης των κανόνων που αφορούν το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης ενόψει μιας έντονης συζήτησης που αναμένεται να είναι μεταξύ των πρωτευουσών της ΕΕ σχετικά με το πόσο μακριά πρέπει να φτάσει η αναθεώρηση. Οι κανόνες ανεστάλησαν πέρυσι καθώς ξέσπασε η πανδημία, αλλά είναι πιθανό να επιβληθούν εκ νέου το 2023. Χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είναι βέβαιος ότι «η συμφωνία θα αλλάξει, θα ενσωματώσει τα διδάγματα της πανδημίας και της κρίσης της ευρωζώνης».

Αλλά πρόσθεσε ότι το υψηλό χρέος της Ελλάδας δεν ήταν ανησυχητικό και ότι η χώρα δανειζόταν με ιστορικά χαμηλά επιτόκια.  «Οι επενδυτές φαίνεται να νιώθουν άνετα με την πολιτική κατάσταση – είμαστε μια σταθερή μονοκομματική κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία και μεγάλη πιθανότητα να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές».

Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Αναστασία Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος