Ισραήλ: Πολλές λοιμώξεις με την παραλλαγή Όμικρον παρά τον τετραπλό εμβολιασμό

Νεα δεδομένα από το Ισραήλ υποδεικνύουν προκαλείται ένα μάλλον μικρό πρόσθετο όφελος από μια τέταρτη δόση εμβολιασμού τουλάχιστον όσον αφορά την προστασία έναντι της λοίμωξης από την παραλλαγή Όμικρον.

Για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, μια τέταρτη δόση του εμβολίου mRNA έχει αποκαταστήσει τα επίπεδα αντισωμάτων σε αυτά που παρατηρήθηκαν λίγο μετά την αναμνηστική δόση, αλλά οι πρωτοφανείς λοιμώξεις ήταν συχνές, σύμφωνα με ένα έγγραφο από μια ισραηλινή ομάδα που δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους καθηγητές.

Οι ερευνητές καθόρισαν την αποτελεσματικότητα της τέταρτης δόσης όσον αφορά την προστασία έναντι της μόλυνσης με την παραλλαγή Όμικρον σε 11% με το εμβόλιο της Moderna και έως 30% με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech. Οι ηλικιωμένοι και οι ευάλωτες ομάδες είναι πιθανό να ωφεληθούν περισσότερο από μια τέταρτη δόση, λόγω της υποτιθέμενης αποτελεσματικότητας έναντι σοβαρών ασθενειών και θανάτου.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι πορείες μόλυνσης στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας ήταν συνήθως πολύ ήπιες, αλλά η πλειονότητά τους είχε σχετικά υψηλά ιικά φορτία. Συνολικά, τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι μια τέταρτη δόση δεν αύξησε περαιτέρω την ανοσία, αλλά απλώς αποκατέστησε τα μέγιστα επίπεδα της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος