Την Τετάρτη 9η Σεπτεμβρίου 2015 συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρήγα Φεραίου και μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και ο καθορισμός των όρων δημοπράτησης του έργου «Ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου Στεφανοβικείου», Π.Δ. 80.000,00€ χρηματοδοτούμενο από το Τοπικό Πρόγραμμα LEADER.
Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημ. Νασίκας, το Λαογραφικό Μουσείο έχει ως στόχο να αποτελέσει τον πυρήνα για την ανάδειξη του παραδοσιακού πολιτισμού της τοπικής μας κοινότητας ως σημαντικού παράγοντα, τόσο ιστορικά όσο και συγχρονικά, στη ζωή του Στεφανοβικείου και των ανθρώπων της. Πρόσθεσε ακόμη, ότι η δημιουργία και οργάνωση του Λαογραφικού Μουσείου Στεφανοβικείου θα αναδείξει τον ρόλο του παραδοσιακού / λαϊκού πολιτισμού στις σύγχρονες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτισμικές περιστάσεις. Με άξονα το Μουσείο συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι η υφαντική και άλλες τέχνες και τεχνικές, παραδοσιακές οικονομικές δραστηριότητες όπως η κτηνοτροφία, αντί για επιβιώματα του παρελθόντος και απλά μουσειακά εκθέματα, μπορούν να συνδεθούν άμεσα και οργανικά με τους ανθρώπους του Στεφανοβικείου, αναδεικνύοντας το Μουσείο σε ζωντανό κύτταρο της τοπικής μας κοινωνίας.
Να σημειωθεί πως το υλικό συλλέχθηκε από δύο κυρίως Συλλόγους την Επιστημονική Εταιρεία Στεφανοβικείου και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Στεφανοβικείου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος