Ηχηρό μήνυμα έστειλαν χθες οι μαθητές από το Βόλο

Το δικό τους ηχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας έστειλαν χθες εκατοντάδες μαθητές σχολείων του Βόλου και της Ν. Ιωνίας που κατέβηκαν στο κέντρο της πόλης με πανό και φώναζαν συνθήματα. Στην κορυφή της πορείας ήταν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου που έδιναν το ρυθμό με τον ήχο των τυμπάνων και ακολουθούσαν οι υπόλοιποι που κρατούσαν πανό, πλακάτ, χόρευαν και φώναζαν συνθήματα.

Τα αιτήματα των μαθητών για τα σχολεία είναι αλλαγή του νομοσχεδίου για τις Πανελλαδικές – ενδοσχολικές εξετάσεις, επαναφορά της β’ ομάδας ΕΠΑΛ (για τις Πανελλήνιες του ΕΠΑΛ), δωρεάν μετακίνηση άνω των τριών χιλιομέτρων, υλικοτεχνικές υποδομές στα σχολεία, κάλυψη ελλείψεων και βιβλίων, επαναφορά του νόμου περί πολυήμερων εκδρομών και δωρεάν σίτιση στους δικαιούχους πρόνοιας.

Στο κοινωνικό μέτωπο οι μαθητές των σχολείων ζητούν απόρριψη του τρίτου μνημονίου, κατάργηση των δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων, καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, καμία περικοπή σύνταξης και κανένας εργαζόμενος να μη δουλεύει την Κυριακή.

«Όχι άλλα πτώματα στον πάτο του Αιγαίου, άνοιγμα συνόρων, κατάργηση του απάνθρωπου φράχτη στον Έβρο», ζητούν οι μαθητές των σχολείων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος