Greek Basketball League: Πέμπτη σερί νίκη για τον Άρη με 6/6 τρίποντα του Ντιμιτρίεβιτς, 88-78 στη Λευκάδα

Την 5η σερί νίκη του πανηγύρισε ο Άρης, περνώντας και από τη Λευκάδα, με 88-77, απέναντι στη Δόξα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Greek Basketball League. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, μετά τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού στην 5η αγωνιστική, δεν βρήκε εμπόδιο στο νησί του Ιονίου, αυξάνοντας σε 5-1το ρεκόρ της. Τέσσερις παίκτες του Βασίλη Σπανούλη σημείωσαν διψήφιο νούμερο πόντων, με πρώτο σκόρερ ν’ αναδεικνύεται ο Νέναντ Ντιμιτρίεβιτς με 25 πόντους και 6/6 τρίποντα (!), 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ. Λιντέλ και Ρόμπινσον-υπερίσχυσαν στη ρακέτα, προσθέτοντας 14 πόντους και 8 ριμπάουντ, όπως και 17 πόντους και 7 ριμπάουντ αντίστοιχα.Από τη Δόξα, η οποία υποχώρησε στο 2-4, ξεχώρισαν οι Χάρμον και Γκαντ με 22 και 18 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 23-32, 35-51, 54-68, 77-88

Ο Άρης ήταν κυρίαρχος από την έναξη του αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί με +9 πόντους στο τέλος της 1ης περιόδου (23-32) χάρη στην κυριαρχία του Κώστα Αντετοκούνμπο στη ρακέτα και τα τρίποντα του Ντιμιτρίεβιτς. Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν με επιμέρους σκορ 3-11 στη 2η περίοδο, με τους γηπεδούχους ν’ αδυνατούν ν’ ακολουθήσουν. Ο Άρης είχε ποιοτική διαφορά, είχε και τον Θανάση Αντετοκούνμπο να βγάζει άμυνες για… σεμινάριο και πήγε στ’ αποδυτήρια στο ημίχρονο με +16 υπέρ του διαφορά (35-51).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, Χάρμον και Γκραντ, έβαλαν δύσκολα στον Άρη, αλλά ο Ρόμπινσον-Ερλ γινόταν αποδέκτης της μπάλας στη ρακέτα και νικώντας κατά κράτος τους αντιπάλους του επέτρεψε στην ομάδα της Λευκάδας να πλησιάσει έως το 54-68, σκορ 3ης περιόδου.

Ο Ντιμιτρίεβιτς παρέμεινε συνδεδεμένος με το καλάθι και στην 4η περίοδο και ο Άρης έφτασε άνετα στην 5η σερί νίκη του (88-77).

Διαιτητές: Μαρινάκης, Μπακάλης, Ζαχαρής

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Τερζής): Χάρμον 22, Πάρις 9 (2), Αρσενόπουλος 9, Σάρμα 4, Γκαντ 18 (4), Τζόουνς 6, Ρόμπινσον 7 (1), Τσαϊρέλης 2, Πουλιανίτης, Χατζηνικόλας, Βησσαρίου

ΑΡΗΣ (Σπανούλης): Μήτρου-Λονγκ 12 (1), Ρόμπινσον-Ερλ 17 (1), Ντιμιτρίεβιτς 25 (6), Κ. Αντετοκούνμπο 9, Μοκόκα 1, Τολιόπουλος 5 (1), Χατζηλάμπρου, Πουλιανίτης, Γιόβιτς 3 (1), Λιντέλ 14, Θ. Αντετοκούνμπο, Μπιρτς 2

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος