Φολέγανδρος – Γαρυφαλλιά: Η μητέρα της παρέλαβε το μεταπτυχιακό της και ράγισε καρδιές (video)

Συγκλόνισε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο. Κλήθηκε να παραλάβει το μεταπτυχιακό της κόρης της και τα μηνύματα που εξέπεμψε κατά της βίας και υπέρ της διαφορετικότητας δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

«Τα κατάφερες κορίτσι μου. Είμαι τόσο περήφανη για εσένα. Όλοι είμαστε. Ακόμη κι από εκεί ψηλά που είσαι μας στέλνεις δώρα κορίτσι μου». Με αυτά τα λόγια η μητέρα της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου παρέλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα της κόρης της, από την Φαρμακευτική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

«Έφυγες για ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή, χωρίς να το έχεις επιλέξει. Τόσο βίαιος ο τρόπος και τόσο φωτεινός ο δρόμος του παραδείσου» πρόσθεσε η μητέρα της άτυχης 26χρονης.

Η ίδια, παρά τον πόνο και την ανείπωτη θλίψη εκφράστηκε με λόγια που πλημμύριζαν αγάπη, κάνοντας έκκληση κατά της βίας και υπέρ της αποδοχής της διαφορετικότητας: «Βγάλτε τον καλύτερό σας εαυτό και μη ξεχνάτε πως τυχαία έχετε γεννηθεί αγόρια ή κορίτσια. Σκουρόχρωμα ή ανοιχτόχρωμα ή με κάποια ιδιαιτερότητα. Σεβαστείτε λοιπόν τη διαφορετικότητα του άλλου. Να υπερασπίζεστε και τον αδύναμο».

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς συγκλόνισε κλείνοντας την ομιλία της με στίχους του Γιάννη Ρίτσου και αφιερώνοντας τους σε όλες τις μητέρας που έχουν χάσει τα παιδιά τους:

Ποτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ’ τα σπίτια τους,

τριγυρίζουν εκεί, μπλέκονται στα φουστάνια τής μητέρας τους

την ώρα που εκείνη ετοιμάζει το φαΐ κι ακούει το νερό να κοχλάζει

σα να σπουδάζει τον ατμό και το χρόνο. Πάντα εκεί

Με καθαρή φωνή χωρίς να λυγίσει στιγμή, την ώρα που όσοι άκουγαν τα λόγια της δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, εκείνη τίμησε την κόρη της.

Ρεπορτάζ: Νόρα Μολυβιάτη, Ειρήνη Κυρίτση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος