Σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στο Μιντανάο, στις Φιλιππίνες, όπως ανακοίνωσε το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο για τις Γεωεπιστήμες (GFZ).
Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το GFZ.
Σύμφωνα με τη σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων, η νέα σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 6,9 βαθμών.
Ισχυρός σεισμός 7,5 Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίτερα στις Φιλιππίνες
Στους έξι αυξήθηκε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,4 βαθμών που έπληξε σήμερα τις νότιες Φιλιππίνες, 11 ημέρες μετά τη σεισμική δόνηση που προκάλεσε τον θάνατο 74 ανθρώπων στο κεντρικό τμήμα της χώρας.
Ο σεισμός σημειώθηκε περίπου 20 χιλιόμετρα ανοιχτά των ακτών της πόλης Μανάι στο νότιο νησί Μιντανάο στις 9:43 π.μ. τοπική ώρα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Γεωλογικών Ερευνών των ΗΠΑ (USGS).
Τρεις εργάτες που έσκαβαν για χρυσό σε βουνά στα δυτικά της Μανάι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε η σήραγγα στην οποία βρίσκονταν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κεντ Σιμεόν, αξιωματούχος της υπηρεσίας διάσωσης στη γειτονική πόλη Παντουκάν.
Στην πόλη Μάτι, ένα άτομο σκοτώθηκε από την κατάρρευση τοίχου, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ ένας άνδρας υπέστη ανακοπή, δήλωσε στο AFP το γραφείο διαχείρισης καταστροφών της πόλης.
Ένας ακόμα άνθρωπος σκοτώθηκε στην πόλη Νταβάο, σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων δυτικά του επίκεντρου, σύμφωνα με ανακοίνωση των δημοτικών αρχών χωρίς να δίδονται άλλες λεπτομέρειες.
Τι δήλωσε ο κάτοικος του Mindanao, Εμμανουήλ Αριστειδόπουλος στο ΕΡΤnews
Ο κάτοικος του Mindanao, κ. Εμμανουήλ Αριστειδόπουλος, μίλησε στην εκπομπή “Live Now” του ΕΡΤnews και περιέγραψε τη στιγμή του σεισμού,
Αρχικά, είπε για τη στιγμή του σεισμού: «Επικράτησε ξεκάθαρα πανικός στη στιγμή του σεισμού, τη στιγμή του σεισμού βρισκόμουν μέσα σε ένα mall και ξαφνικά από το πουθενά αρχίσαμε όλοι να τρέχουμε προς τις εξόδους φωνάζοντας, οι γυναίκες να κλαίνε και να τρέχουμε να κατέβουμε τα σκαλιά».
Και συνέχισε εξηγώντας: «Ο σεισμός ξεκίνησε ομαλά. Δηλαδή, μέχρι να φτάσει στο αποκορύφωμα, διήρκεσε περίπου 15 δευτερόλεπτα. Στην αρχή ο κόσμος ήταν ψύχραιμος, νόμιζε πως θα σταματήσει. Μετά όμως συνεχίστηκε και άρχισε ο πανικός».
«Εμείς προσωπικά, καθώς φεύγαμε από την πόλη, δεν είδαμε σοβαρές ζημιές. Γενικά, οι σεισμοί στις Φιλιππίνες είναι πιο “ομαλοί” συγκριτικά με τους σεισμούς στην Ελλάδα. Εγώ στην αρχή νόμιζα πως ήταν 4 ή 5 Ρίχτερ, με βάση την εμπειρία μου από τους ελληνικούς σεισμούς».
«Περίπου μισή ώρα μετά τον σεισμό ανακοινώθηκε από τα μέσα πως ενδέχεται να χτυπήσει τσουνάμι» συμπλήρωσε ο κ. Αριστειδόπουλος, όμως ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκε.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος