“Η σύλληψη της ιδέας για την καλλιέργεια μύρτιλων ήρθε το 2012″, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Μαρίνα Βαρβατζίκη από τις Φέρες του Έβρου., “Σε συνεργασία µε τον σύζυγο της, προετοίµασαν το e-shop, το σήµα και το κτήµα, ώστε το 2014 να είναι σε θέση να αρχίσει η δραστηριότητά”, πρόσθεσε.
“Στη συνέχεια το 2018, ξεκίνησε και η οικοτεχνία ώστε τα πιο ώριµα φρούτα να μετατρέπονται σε µαρµελάδες για κάθε χρήση», εξηγεί η Μαρίνα Βαρβατζίκη. “Οι µαρµελάδες μας γίνονται µε παραδοσιακό τρόπο και µε ολόκληρα κοµµάτια φρούτων, ενώ έχουν πολύ υψηλότερη περιεκτικότητα σε φρούτο σε σχέση µε αυτές του εµπορίου. Επίσης, έχουν λάβει τριπλή διάκριση στα Mediterranean Taste Awards 2022 που έγιναν στο Λονδίνο, µε 2 χρυσά και 1 ασηµένιο ως προς την όψη, τη µυρωδιά, την αφή και φυσικά τη γεύση. Αυτή τη στιγμή διατίθενται μαρμελάδες με σπόρους Chia, µαύρη σοκολάτα και γλυκόξινο µύρτιλο”, κατέληξε.
Ρεπορτάζ Δ. Παρασκευοπούλου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος